КОВТУН: «Фінал був класний. На жаль, знову четверте місце»

Український гімнаст зупинився за крок від медалей у вільних вправах

На «Берсі Арена» у Парижі відбувся особистий фінал Олімпійських ігор 2024 у вільних вправах, де змагався Ілля Ковтун. Український гімнаст вдруге зупинився за крок до п'єдесталу пошани, ставши четвертим.

Ілля Ковтун розповів: «Це був дуже важкий і напружений фінал. Тут виступало багато титулованих спортсменів, які добре виконують вільні вправи. Серед них і олімпійський чемпіон, і Карлос. Тож мені треба було зробити все, що я можу, і я це зробив. На жаль, це знову четверте місце, але фінал був дуже класний.

У мене не було якихось думок, коли я виходив на арену. Я просто вийшов і зробив свою роботу. Тренер сказала: викладись на всі 100%, все, що можеш зробити - зроби. Ми розуміли, що хлопці до мене виконали дуже добре вільні вправи. І це було б дуже складно потрапити навіть на третє місце. Але я зробив все, що міг, став четвертим».

Чи не тисне два поспіль четвертих місця? Ні. У багатоборстві я теж зробив все, що міг. Це спорт. Ти не можеш зараз прийти і сказати: дайте мені золоту олімпійську медаль. Всі тренуються на свій максимум. Я зробив свій максимум, хлопці - свій. Я став четвертий, це теж хороший результат. Я показав, що я найкращий спортсмен з багатоборства в Європі, бо перші три місця - це Азія. Це теж показово.

Попереду фінал у вправах на брусах. Ми розраховували ще на фінал на поперечині та на коні, але, на жаль, там я допустив помилку, впав на цих снарядах. Але отримав фінал з багатоборства, і сьогодні - вільні вправи. Я вважаю, це дуже добре. Тепер будемо намагатися показати хороший результат на брусах».

Попереду на Іллю Ковтуна очікує останній особистий фінал на Олімпіаді-2024 у вправах на паралельних брусах (5 серпня).

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 04 серпня 2024, 09:10 4

Олімпійський турнір із баскетболу відбудеться з 27 липня по 11 серпня