ЛНЗ – Лівий берег. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нещодавній дебютант поділиться досвідом із дебютантом нинішнім

У неділю, 4 серпня, в Черкасах на стадіоні «Черкаси-Арена» відбудеться матч першого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють черкаський ЛНЗ і київський «Лівий берег». Стартовий свисток рефері Дмитра Кубряка з Одеси пролунає о 13:00 за київським часом.

ЛНЗ


Рік минув з того моменту, як черкаський ЛНЗ приєднався до переліку учасників УПЛ. І одразу новачкам тоді щось не сподобалося на шляху свого розвитку, після чого поставили керувати командою досвідченого білоруського тренера Олега Дулуба і він зі своїм завданням впорався. Можливо, навіть із запасом, оскільки відразу після групи борців за єврокубки за підсумками минулого сезону йдуть «бузкові». Як для новачка - дуже навіть непогано.

Але тепер ЛНЗ до розряду дебютантів записати не вийде, а тому курс розвитку колективу довелося міняти в черговий раз. Іспанець Андрес Карраско - з середини червня поточного року саме цей фахівець відповідає за підготовку основної команди черкащан до нового сезону. Йому лише 46, але в УПЛ про нього вже чули досвідчені вболівальники після періоду роботи в структурі донецького «Шахтаря».

Очевидно, що це вже зовсім інша філософія гри, яка, можливо, цього разу припаде до душі як тим, хто хоче бачити від ЛНЗ свіжі ідеї у футболі, так і тим, хто насамперед дивиться на результат. У Олександра Ковпака з останнім справи не склалися, а в Олега Дулуба все було навпаки.

Є й трансфери у ЛНЗ за це літо. Досвідчений Ілля Путря прийшов з одеського «Чорноморця», а молодий Сергій Копил - із сумської «Вікторії». Є й кілька легіонерів, і навіть за «живі» гроші, як, наприклад, Айді Дайко з «Лачі» за 200 тис. євро або головна надія клубу в атаці Марк Ассінор зі словацького «Железіарне» Подбрезова за 230 тис. євро. Помітна точкова робота над посиленням.

Лівий берег


Очевидно, що ніхто в київському клубі «Лівий берег» цілеспрямовано не готувався до виступів в УПЛ саме за підсумками цього літнього міжсезоння. Команда Віталія Первака програла першу битву за місце в «еліті» «Оболоні» в столичному дербі і тоді здавалося, що все, треба готуватися до чергового походу за підвищенням у класі в Першій лізі.

Але потім «несподівано» з переліку учасників УПЛ випав дніпровський «Дніпро-1», а організатори турніру пішли за спортивним принципом і дали одразу чотирьом командам можливість поборотися за право зайняти його місце. Перемоги над харківським «Металістом 1925» у серії пенальті та розгром закарпатського «Минаю» - і ось, «Лівий берег» тепер із нами. І ніхто не скаже, що цей результат для «чапель» був якимось незаслуженим або, як у нас люблять говорити, «кабінетним».

Але біда в тому, що для красивого сценарію якогось фільму про спортивну боротьбу така історія зайде дуже навіть непогано, але в житті футбольного клубу йдуть зовсім інші процеси, порушивши які, команда може піти зовсім іншим шляхом. Банально - різні бюджети передбачені на участь у Першій лізі та найвищому дивізіоні, а якщо ми ще й трансферні кампанії та підходи до них почнемо порівнювати, то й зовсім картина втратить усі веселі фарби. Не про такий дебютний сезон мріяв цей столичний клуб, але бігти вже нікуди.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи ЛНЗ і «Лівого берега» раніше перетиналися двічі в рамках Другої ліги - по одній перемозі. Суперники навіть у товариській грі перед початком сезону встигли зіграти, точно не підозрюючи про те, що через три тижні зустрінуться вже в першому турі. Тоді переміг ЛНЗ - 2:1, голи забивали за команду з Черкас Бойко і Муравський, тоді як у киян відзначився Когут.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Дмитро Кубряк з Одеси, який на своєму рахунку має вже 6 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Руслан Єрмоленко та Денис Марченко, а резервним арбітром відпрацює Софія Причина. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Мариною Стрілецькою та Сергієм Задираном. У Кубряка є досвід проведення матчів за участю ЛНЗ - 2 поразки, тоді як із «Лівим берегом» він перетинався один раз - 1 перемога.

Орієнтовні склади


ЛНЗ: Є. Кучеренко - Каплієнко, Дайко, Саліху, Путря - Яшарі, Ангелов, Тілль, Пасіч, Олійник - Ассінор.

«Верес»: Механів - Дударенко, Самар, Якимів, Соколов - Дідух, Банада - М. Когут, Синиця, Войцеховський - Сухоручко.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди на старті спробують зіграти у відкритий футбол.

Прогноз Sport.ua
ЛНЗ Черкаси
4 серпня 2024 -
13:00
Лівий берег
Обидві заб'ють

4 серпня, неділя

ЛНЗ - «Лівий берег»
Черкаси. «Черкаси-Арена». 13:00
Пряма ТБ-трансляція - телеканал УПЛ ТБ
ЛНЗ - ЛІВИЙ БЕРЕГ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 03 серпня 2024, 07:47 6

Чемпіон WBC вважає, що Тайсон виграє другий бій