Руїс та Міллер точно влаштують бійку. Невідомо, хто дасть слабину першим

Топове протистояння в андеркарді Кроуфорда та Мадрімова

У ніч на 4 серпня 2024 року у Лос-Анджелесі, США, в андеркарді протистояння між Теренсом Кроуфордом та Ісраїлом Мадрімовим відбудеться протистояння, яке можна назвати по-справжньому важким. У буквально сенсі цього слова.

Енді Руїс повернеться після майже дворічної перерви поєдинком проти Джаррелла Міллера. Перший боксер давно не боксував, а другий відносно недавно вперше в кар'єрі програв. Тож це той самий поєдинок, який важливий для обох.

Руїс занадто рідко виходить в ринг. Він мав би боксувати вдвічі частіше, але просиджує найкращі роки кар'єри

Досить дивно виглядає кар'єра Енді Руїса. З одного боку, саме його можна назвати автором одного з найбільш гучних апсетів останніх років. Людину, яка у 2019 році нокаутувала Ентоні Джошуа, фани бачать в рингу вкрай рідко. Тому й оцінити справжній рівень Енді Руїса важко.

Getty Images/Global Images Ukraine. Енді Руїс і Джаррелл Міллер (праворуч)

У 2019 році Джошуа мав битись якраз проти Джаррелла Міллера у США. Велетенський американець досить гострий на язик, тому його пресконференції перед боєм з Ентоні цікавили фанатів не менше, ніж сам бій.

На жаль, його любов до допінгу виявилась сильнішою, ніж бажання провести такий великий поєдинок. Саме через причину позитивного тесту на допінг Джошуа отримав нового суперника. Приблизно за місяць до бою навпроти Джошуа вже стояв Енді Руїс.

В мексиканця сильно не вірили. Найперша причина - кількість часу на підготовку. Але упустити те, що Джошуа виглядав, як ідеальний атлет, а Енді - взагалі не так, було неможливо.

І, як виявилось, дарма. Руїс навіть пережив нокдаун, але потім повернувся в бій та нокаутував суперника. Це, звичайно, не був одноударний нокаут, але розбити британця до стану, коли той не міг продовжувати боксувати, вийшло.

А далі з Руїсом сталось те, що може статись з будь-яким боксером, який повірив, що схопив за бороду всіх богів. Він перестав тренуватись, не виходив на зв'язок із тренером. І хоч і погодився на реванш, схоже, не збирався у ньому перемагати, адже у зал майже не приходив.

Тому реванш Енді програв, після чого взагалі зник з боксу. Його не було настільки довго, що більшість фанатів вже й не вірили, що Руїс повернеться. Все ж для цього потрібен час, а він гаяв його просто на те, щоб відпочити.

Але у 2021 році це сталось. Енді Руїс повернувся і одразу класним боєм - зустрівся із Крісом Арреолою. Така собі мексиканська бійка між людиною, яка хотіла стати першим мексиканським чемпіоном світу, але йому завадив величезний Кличко, і тим, хто все ж зміг стати таким бійцем і побити величезного чемпіона.

Проте перемога над Арреолою не дала сильного поштовху. І не тому, що не була помічена. А тому, що в ринг Енді наступного разу вийшов знову аж за рік. Цього разу проти Луїса Ортіса. Цього разу було складніше. Руїс показав, що силу в руках має, як і проблеми з настільки рукастими суперниками. Фактично мексиканець вирвав перемогу завдяки декільком нокдаунам. Так би програв.

І знову зник. Цього разу - майже на два роки. Велись перемовини про зустріч із Деонтеєм Вайлдером. Американець з того часу встиг програти двічі, а Енді досі лише чекає виходу на ринг. І це вже схоже на ситуацію, коли треба змиритись з тим, що краще не було. Руїс планує боксувати ось так - коли платять, і не частіше, витискаючи з імені максимум.

Його опонент теж не був занадто активним, але з іншої причини. Джаррелл Міллер провалив всі тести на допінг, які були йому доступні. З 2018 по 2022 роки він взагалі не боксував, бо відбував серію покарань через декілька провалених допінг-тестів.

А після повернення не дивував. Але загалом, був самим собою. Міллер завжди славився тим, що чавить суперників масою. Як той самий бій проти Томаша Адамека. Можливо, поляк - більш навчений та розумний боксер, але який в цьому сенс, якщо навпроти людина вагою понад 150 кілограмів, а тобі вже багато років?

Після повернення в рекорді Джаррелла можна виділити два імені - Лукас Браун та Даніель Дюбуа. Першого американець побив достроково, як і очікувалось. Другому програв, як і очікувалось. Та ще й достроково - на останніх секундах останнього десятого раунду.

Варто відзначити, що Міллер зміг змусити Дюбуа битись та помилятись. Тож Даніель взагалі не виглядав так, як міг би у цьому бою. Але для перемоги такого, звичайно, мало.

Хто фаворит?

Енді Руїс із комфортним відривом. Букмекери дають на його перемогу орієнтовно 1.27. А от перемога його опонента йде приблизно за 3.70.

Getty Images/Global Images Ukraine. Енді Руїс

Чому ж має перемогти Енді? Тому що у загальному розумінні - він кращий, як боксер. Руїс - чудовий комбінаторний спортсмен. Він викидає багато ударів, більшість з яких точні. А ще - важкі. Захиститись від всього, що летітиме з його боку, ну вкрай важко. Навіть дуже гнучкому Луїсу Ортісу це вдавалось погано - тому і програв.

Але найважливіший момент тут - ми не знаємо, у якій формі зараз Енді. Якщо вона не відповідає гідному рівню, він точно матиме проблеми.

Все через те, що Джаррелл Міллер - важкий хлопець, який ще й вищий та має довші руки. І він реально важкий. Важчий за Джошуа чи Ортіса. Навіть за Арреолу. Приблизно на сорок кілограмів. Це дуже багато навіть у супертяжах.

Його бокс - нескладний і зрозумілий. Але Міллер виконує всю роботу саме так, як треба йому. Навіть Дюбуа, який базово кращий боксер, він змусив битись. Тож і Руїса змусить - з меншим зростом та розмахом рук, а також особливостями ведення бою, по-іншому бути не може.

І ось тут на перший план вийде фізична готовність та правильні рішення у певних епізодах. Бо відправитись в нокаут у такому поєдинку може будь-хто й у будь-яку мить.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 04 серпня 2024, 00:17 1

Евандер виділив Джервонту Девіса

Коментарі