Не без нервів. Кривбас утримав перемогу над Чорноморцем

Команда Вернидуба стартувала з перемоги в контексті матчу у єврокубках

Новий розіграш української Прем'єр-ліги розпочався цього дня із відсутності голів у Рівному, а продовжувалась наша розповідь про події першого туру матчем у Кривому Розі. Місцевий «Кривбас» мав дуже відповідальну місію - треба було вдало стартувати перед очима власних уболівальників, і при цьому бажано було б не забути, що вже посеред наступного тижня команда Юрія Вернидуба має офіційно повернутись до участі в єврокубках у протистоянні проти чеської «Вікторії» Пльзень.

Із суперником у чемпіонаті в цьому плані відверто пощастило. Бо одеський «Чорноморець» цього літа розлучився з Романом Григорчуком, і досвід підказував, що це розставання буде знову дуже важким. Олександру Бабичу, який прийшов йому на зміну, відверто не позаздриш, бо клуб не встиг навіть склад зібрати з відповідними можливостями ротації, що було помітно за п'ятьма гравцями на лаві запасних у цій грі.

Із усіма цими проблемами «моряки» мали якось протистояти доволі потужному супернику. І на початку гри це в них виходило дуже кепсько. Нарешті ми побачили забитий м'яч у цьому сезоні, але для гостей то була все ж таки сумна новина. Твердохліб головою завершив подачу з правого флангу від Кузика, і щодо можливого офсайду в Єгора дискусії триватимуть дуже довго. Повтори, які нам показували, і лінії, які намагались намалювати, одним лише фактом своєї наявності не переконали.

Проте й без цього спірного епізоду «Кривбас» мав цю гру закривати ще в першому таймі без будь-яких запитань. До цього спонукала господарів та перевага на м'ячі та загалом у активності на полі, яку вони мали. У суперників тим часом на початку взагалі нічого не виходило, потім стало трохи краще, а перед самою перервою «Чорноморець» узагалі шокував влучанням у поперечину від Хобленка.

Однак набагато раніше Стецьков дальнім ударом також турбував правий каркас чужих воріт, тож за подібними епізодами було 1:1, а за іншими ситуаціями - ледь не розгром одеситів. У другому таймі в цьому плані нічого не змінювалось, але «Кривбас» як не забивав у непоганих ситуаціях, так і продовжував марнувати власні нагоди. Навіть поява на полі свіжого Микитишина зіграла на користь команді Вернидуба лише суто в плані динаміки.

А вже під завісу основного часу стався грандіозний сейв Кліщука після удару зльоту від Бутка, який і змусив нас говорити про те, що в цій перемозі команди Вернидуба геть не все настільки однозначно, як може продемонструвати підсумкова статистика.

Криворізький «Кривбас» посеред тижня повертається до єврокубків матчем проти чеської «Вікторії» на нейтральному полі, після чого гостюватиме у львівських «Карпат», а одеський «Чорноморець» готується до візиту в гості до луганської «Зорі».

Наші оцінки:

«Кривбас» (заміни): Микитишин - 6,5, По - 6,0, Соса - 6,0, Кожушко - 5,5, Бізімана - б/о.

«Чорноморець» (заміни): Калин - 6,5, Габелок - 6,0, Пшеничнюк - 6,0, Лотоцький - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Кривбас» - «Чорноморець» - 1:0

Гол: Твердохліб, 6

Попередження: Твердохліб, 79, Кожушко, 90+2

«Кривбас»: Кліщук - Дібанго, Стецьков, Романчук, Бандейра - Вакулко (Бізімана, 83) - Хомченовський (Микитишин, 46), Твердохліб, Луньов (По, 68), Д. Кузик (Соса, 69) - Прінс (Кожушко, 75).

«Чорноморець»: Рудько - Єрмаков, Савченко, Удод, Бутко - Васильєв (Габелок, 73), Арсич (Лотоцький, 86), Шпорн - Попов (Пшеничнюк, 73), Хобленко, Янаков (Калин, 68).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

Удари (у площину): 19 (5) - 6 (1)
Кутові: 6 - 2
Офсайди: 2 - 1.

КРИВБАС - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 серпня 2024, 20:17 0

«Вовки» зіграли з «Олімпіакосом»

Коментарі