Ковтун відреагував на четверте місце на ОІ-2024. Ілля залишився без медалі

Українець поділився емоціями після виступу

На Олімпіаді-2024 відбувся фінал спортивної гімнастики у вільних вправах, де Україну представляв Ілля Ковтун.

20-річний спортсмен за підсумками своєї програми показав четвертий результат з оцінкою 14.533. Золото виборов представник Філіппін Карлос Юло. Український спортсмен після завершення виступу поділився емоціями.

«Не сказав би, що дуже засмутився. Всі дуже добре бачили фінал вільних вправ. Давно такого не було у фіналі. Це дуже приємно, коли ти виступаєш з олімпійським чемпіоном Артемом Долгопятом, з хлопцями з Великої Британії [Джейком Джерманом та Люком Вайтхаусом] та Філіппін [Карлосом Юло]. Вони дуже добре роблять вільні вправи.

На жаль, у мене ця вправа трішки кульгає, бо ще маю проблему з ногою, не так добре готовий. Але це був потужний фінал. Мені сподобалося. Нічого страшного, що четверте місце. Далі йде моя ударна вправа, паралельні бруси. Будемо старатися.

Це дуже неочікуваний фінал, більше готували поперечину, кінь, бруси. Вільні вправи готували під багатоборство. Це дуже неочікуваний фінал, але я був там, і дуже приємно, що я виступав з хлопцями.

Чи вразили суперники? Не дуже. Очікувано, бо всі готувалися до Олімпійських ігор, робили все, що і як могли. І через те, що це Олімпійські ігри, було очікувано, що всі готові у фіналі та робитимуть максимум.

Чи була думка, що медаль можлива після помилок іспанця та китайця? Так, була думка, що все можливо. Треба боротися до кінця та робити свій максимум. Але, як бачимо, трішечки не вистачило», - додав Ілля.

Наступні змагання за участі Ковтуна відбудуться у понеділок, 5 серпня. Спортсмен побореться у фіналі змагань на паралельних брусах, куди увійшов з 5-м результатом у кваліфікації (15.166 бала).

Дмитро Олійник Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 23:43 2

Олександр зустрінеться з кубинським боксером Арленом Лопесом 4 серпня

Коментарі