Гендиректор Любарта: «Ніколи не хотіли створювати тимчасовий проєкт»

Дмитро Пасічник – про плани команди на дебютний сезон в Екстралізі

Генеральний директор луцького «Любарта» Дмитро Пасічник розповів про плани команди на дебютний сезон в українській футзальній Екстралізі.

- Чи плануєте кадрові зміни в команді перед майбутнім сезоном?

- Наша команда завжди робила акцент на розвитку молодих гравців. Особливо, в останні роки. Попри значний «стрибок» вгору, ми продовжимо цю стратегію і спробуємо будувати на плечах молоді хороші результати в Екстралізі. За підсумками року нас ніхто не покинув. Також ми додамо у склад молодих новачків, які мають бажання розвиватися та ставати на професійні рейки у футзалі. Станом на зараз маємо ще два місяці до початку сезону - тож продовжуємо працювати над комплектацією.

- Окрім виходу в Екстралігу, тут ще потрібно закріпитись, щоб грати в ній і в майбутніх сезонах. За рахунок чого ви плануєте це зробити?

- Це також важливе питання, яке завжди було складним, оскільки ніколи не хотіли створювати тимчасовий проєкт, який зайде на один сезон в Екстралігу заради «галочки». У нас стоять довгострокові завдання і ми будуємо клуб, який буде функціонувати та багато років виступати на найвищому рівні. У нас є гарна школа, ми маємо багато молодих гравців, з'явився відповідний зал. В майбутньому віримо в появу ще однієї спортивної споруди, побудова якої є в планах, коли закінчиться війна. Думаю, що сам факт участі «Любарта» в Екстралізі посилить мотивацію підростаючого покоління, які вагаються між футболом та футзалом. Це дуже добре, що діти бачитимуть такі перспективи для себе. Я думаю, якщо ми вже йдемо - то надовго!

- Як команда готується до сезону 2024/2025?

- Підготовка буде проходити у Луцьку через тренування, участь в турнірах та спарингах. Візьмемо участь в Кубку Нескорених, де будемо мати гарних суперників та мінімум шість хороших матчів. Також вже маємо домовленості про контрольні матчі з командами Екстраліги.

Нагадаємо, що перед дебютним сезоном в Екстралізі «Любарт» візьме участь у традиційному турнірі Кубок Нескорених.

Олександр Шарадкін Джерело: Асоціація футзалу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 21:54 11

Україна виграла золото Олімпіади в Парижі в командній шаблі