Була боротьба, але без голу. Верес і Карпати відкрили сезон в УПЛ

Рівненський і львівський клуби обійшлися без забитих м'ячів

Головний тренер «Вереса» Олег Шандрук у стартовій грі нового сезону в складі своїх підопічних задіяв трьох новачків - Андрія Кожухаря, який минулому сезоні виступав саме за «Карпати», Руслана Степанюка та Романа Гончаренка. Двоє останніх, до речі, свого часу вже грали за «Верес». Дебютував в УПЛ Михайло Протасевич. У складі «Карпат» Владислав Лупашко, для якого це була перша тренерська гра в елітному дивізіоні, також задіяв дебютантів - Олександра Кемкіна, Володимира Адамюка, Дениса Мірошниченка, Пабло Альвареса та Ореста Кузика. Крім іспанця Альвареса, дебютував в УПЛ і бразилець Ігор Невес.

У дощову погоду особливу небезпеку несуть дальні удари. І в дебюті гри перший удар в рамку воріт нанесли господарі поля, але Кемкін у падінні ловить м'яч після удару Дахновського. Згодом воротар «Карпат» ліквідовує загрозу, парируючи удар сходу все того ж Дахновського. Гості відповіли дальнім ударом Підлепенця, який пробив повз ворота. У свою чергу забракло влучності і «пострілу» Мрвальєвича.

В середині тайму «Верес» провів контратаку, яку намагався завершити Шарай, але Бабогло у падінні ліквідував загрозу. Виділимо і штрафний удар у виконанні Кльоца, який пробив поруч зі штангою. У свою чергу Мірошниченко, виконуючи стандарт, пробивав під поперечину і Кожухар вибив м'яч подалі від воріт. В компенсований час міг забити гол у «роздягальню» гостей Мрвальєвич, але Кемкін знову рятує ворота «Карпат».

Другий тайм активніше розпочали господарі поля, одна з атак яких завершилася дальнім, але неточним ударом Морозка. Гості теж намагалися знайти шляхи взяття воріт суперника. Небезпечною була передача Костенка до центру штрафного, але Кожухар руками вибив м'яч. Згодом гравці «Вереса» створили гольовий момент, але не зуміли його реалізувати. Степанюк зробив передачу на Яго, але той з вигідної позиції потужно пробив вище воріт.

«Карпати» намагалися вирвати перемогу і заробили перспективний штрафний, проте Полегенько пробив поруч з рамкою воріт. Гра на деякий час проходила на підступах до обох воріт і небезпечних моментів не виникало. Під кінець матчу червону картку побачив перед собою Костенко, для якого це було перше вилучення в УПЛ (у 2-й грі).

У підсумку арбітр Андрій Коваленко зафіксував «суху» нічию в мокру погоду. При цьому перервалася пропускна серія «Вереса» в УПЛ, яка тривала 8 ігор. Безпрограшна ж домашня серія «червоно-чорних» в УПЛ триває 5 ігор: дві перемоги та три нічиї. «Карпати» ж відкрили лік очок в елітному дивізіоні України.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур

Верес - Карпати - 0:0

Шарай, 61, Кучеров, 75, Шандрук, 75 (за межами поля) - Мірошниченко, 11, Костенко, 45+3, Альварес, 73

Костенко, 89 (повторне попередження)

Верес: Кожухар - Протасевич (Гакман, 85), Гончаренко, Вовченко, Морозко, Кльоц (Кучеров, 65), Яго, Шарай, Дахновський (Годя, 85), Степанюк, Мрвальєвич (Гайдучик, 70).

Карпати: Кемкін - Саків (Полегенько, 57), Бабогло, Адамюк, Мірошниченко, Альварес (Клименко, 84), Кузик (Шах, 90), Чачуа, Костенко, Підлепенець (Стеніо, 90), Невес (Сидун, 90).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Стадіон: «Авангард» (Рівне)

ВЕРЕС - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки

Замени Вереса: Кучеров - 5,5, Гайдучик - 5,5, Гакман - б/о, Годя - б/о

Замени Карпат: Полегенько - 5,5, Клименко - б/о, Шах - б/о, Стеніо - б/о, Сидун - б/о.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 23:43 2

Олександр зустрінеться з кубинським боксером Арленом Лопесом 4 серпня

Коментарі