ДАНИЛЕНКО: «Проблема – багато перешкод у зоні передачі естафети»

Українські легкоатлети посіли 14-те місце в естафеті 4x400 метрів

Українські спортсмени - Олександр Погорілко, Тетяна Мельник, Данило Даниленко та Мар'яна Шостак - вийшли у стартовій четвірці у кваліфікаційному раунді змішаної естафети 4x400 метрів на Олімпійських іграх 2024 у Парижі.

Дистанцію український квартет подолав за 3:15.51. У підсумку українці посіли шосте місце у своїй групі та стали 14-ми загалом. Дмитро Даниленко та Тетяна Мельник прокоментувати виступ на Олімпіаді.

Данило Даниленко: «Національний рекорд не вийшов, трошки важко бігти позаду, але це особисто наша проблема.

Чому важко бігти позаду? Постійно треба збігати набік, щоб обігнати суперника. Багато перешкод в зоні передачі естафети - у цьому найбільша складність. Але, знову ж таки, це питання виключно до нас і до нашої форми: будемо бігти у першій трійці, таких проблем не виникатиме.

Я впевнений, що кожен з нас зробив все на максимум. Не будемо забувати, що тут все-таки зібралося 16 найсильніших команд світу. І Україна серед цих 16 найкращих команд.

Щоб потрапити на Олімпійські ігри, потрібно було пройти надскладний етап відбору серед усіх країн світу. Сьогодні ми 14-ті тут, на Олімпіаді, але, з іншого боку, ми стали 14-ми у світі. Для когось цей результат сильний, для когось - слабкий. Все пізнається в порівнянні.

Особисто ми не дуже задоволені результатом, проте я впевнений, що сьогодні кожен з нас зробив все, що міг».

Тетяна Мельник: «Якби була можливість пробігти вдруге, то ми б проаналізували помилки і пробігли б набагато швидше. Звісно, усім хотілося швидше. Дуже незадоволені тим, що сьогодні такий результат».

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 08:24 1

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня