Верес – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Новий чемпіонат стартує у Рівному

У суботу, 3 серпня, у першій грі нового, 34-го за ліком, чемпіонату України «Верес» прийматиме географічних сусідів з «Карпат». Для львівського клубу це буде дебютна гра в УПЛ.

Верес

На фініші минулого сезону «Вересу» довелося проводити ще матчі плей-оф за збереження місця в елітному дивізіоні України. Підопічні Олега Шандрука зуміли здолати «Епіцентр» та зберегти прописку в УПЛ. Під час літнього міжсезоння гравці «Вереса» провели два збори - у себе вдома та у Києві, і зіграли вісім спарингів. В останній товариській грі, яка відбулася 26 липня, «Верес» поступився «Оболоні» з рахунком 2:5.

Безпрограшна домашня серія «червоно-чорних» в УПЛ триває 4 гри: по дві перемоги та нічиї. Пропускний же серіал підопічних Олега Шандрука з попереднього сезону триває 8 ігор - 13 голів. З особливим настроєм готується до західного дербі новачок «Вереса» Андрій Кожухар, який у минулому сезоні виступав саме за «Карпати». Влітку «Верес» також запросив досвідчених Руслана Степанюка з «Ворскли» та Романа Гончаренка з «Колоса».

Карпати

«Карпати» були створені 14 жовтня 2020 року і за менше ніж чотири роки здобули путівку до УПЛ. Футбольний шлях «зелено-білих» розпочався в Чемпіонаті України серед аматорів. Потім були виступи серед професіоналів - у Другій лізі (один сезон) та Першій лізі (два). На професійному рівні у всіх турнірах «Карпати» під керівництвом спочатку Андрія Тлумака, а в минулому сезоні - Мирона Маркевича, провели 72 гри, у яких загалом було задіяно 72 гравці.

У матчі з «Вересом», як біля керма «Карпат», так і в УПЛ дебютує новий головний тренер львівського клубу 37-річний Владислав Лупашко, який стане 300-м головним тренером в УПЛ за всю історію чемпіонатів України. Недавно новачками «зелено-білих» стали 20-річні гравці. Це воротар Яків Кінарейкін, який у минулому сезоні провів за «Дніпро-1» 8 ігор в УПЛ та 6 матчів у єврокубках. Виступатиме за карпатівців і бразильський захисник Жан Педрозу, який захищав кольори бразильської «Курітіби». Цікаво, що сім'я прадіда Педрозу - з України.

Статистика зустрічей

«Верес» та «Карпати» раніше не зустрічалися в офіційних турнірах. Так що матч на стадіоні «Авангард» відкриє лік матчів у західному дербі.

Феміда

Арбітром матчу призначено Андрія Коваленка (Полтава), який в УПЛ провів 42 матчі. Раніше «Верес» за Коваленка провів один матч в чемпіонаті і в гостях зазнав поразки. Для «Карпат» цей арбітр стане першим в УПЛ.

Прогноз на протистояння

«Верес» у попередніх чотирьох домашніх матчах в УПЛ не програвав, двічі зігравши внічию. «Карпати» намагатимуться гідно стартувати в елітному дивізіоні. Прогнозуємо бойову нічию на стадіоні «Авангард».

Орієнтовні склади:

«Верес»: Кожухар, Сміян, Гончаренко, Мельник, Морозко, Кучеров, Яго, Дахновський, В. Шарай, Мрвальєвич, Степанюк.

«Карпати»: Кемкін, Адамюк, Бабогло, Мірошніченко, Полегенько, Чачуа, Альварес, Костенко, Кузик, Стеніо, Іґор Невес.

3 серпня, субота

«Верес» - «Карпати»
Рівне. Стадіон «Авангард». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ВЕРЕС - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Юрій Назаркевич Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 серпня 2024, 21:13 0

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі