Тарас МИХАЛИК: «Єдиний мінус в грі Динамо – травма Дячука»

Колишній захисник Динамо проаналізував гру киян у матчі-відповіді з «Партизаном»

Колишній гравець національної збірної України та «Динамо» Тарас Михалик у розмові з кореспондентом Sport.ua поділився враженнями від звитяги підопічних Олександра Шовковського в повторному матчу кваліфікації Ліги чемпіонів над сербським «Партизаном» (3:0):

- Події в Белграді розгорталися за очікуваним сценарієм. Після вражаючої перемоги тиждень тому в Любліні динамівцям не було сенсу діяти з максимальною викладкою. В дебюті кияни зосередилися на тому, щоб мінімізувати кількість помилок, втрат м'яча, аби позбавити господарів шансу забити швидкий гол. Це їм вдалося, а після забитого м'яча Ярмоленком вже й «партизани» зневірилися в тому, що зможуть взяти реванш.

- Але господарі почали другий тайм дуже активно й, схоже, до цього динамівці були не готові.

- Можливо, той невисокий темп, який взяли на озброєння серби до перерви, десь приспав пильність гостей. Й коли господарі додали обертів після перерви, почали високо пресингувати, то загрозливі ситуації виникали не тільки на флангах, а й в опорній зоні. Добре, що обійшлося й «Партизан» не вирівняв становище. Це повинно послужити для киян сигналом перестороги, що не можна віддавати ініціативу навіть опоненту такого рівня, як белградці.

- Які мінуси були у грі киян в грі з «партизанами»?

- Єдиний мінус по вчорашньому поєдинку - травма стопера Дячука, особливо, коли брати до уваги, що вже наступного тижня киянам грати в Лізі чемпіонів з «Глазго Рейнджерс», де буде багато верхової боротьби, а Максим якрай непоступливий в дуелях на «другому поверсі». Це серйозна втрата й тому, що іншим центральним захисникам динамівців бракує ігрової практики.

- На ваш погляд, у «Динамо» лише це проблемна позиція?

- Я б не став так згущувати фарби, є перспективні Біловар, Михавко, хоча втрата гравця стартового складу створює певні незручності. Тому залишається побажати Дячуку якнайшвидшого повернення в стрій, а хто його замінить, це вже вирішувати тренерському штабу.

- В серпні в розпорядженні Олександра Шовковського будуть й ті динамівці, що в липні виступали на юніорському Євро та Олімпійських іграх. На Ваш погляд, хто з них може зіграти вже з «Глазго Рейнджерс»?

- Через травму Дячука може бути задіяний Михавко, але до заявки хтось із них ще обов'язково потрапить. Головне, що хлопці прогресують й це дає підстави сподіватися, що вже найближчим часом Шовковський зможе на них розраховувати.

Раніше ми повідомляли, що у «Динамо» розповіли про пошкодження у Дячука.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 31 липня 2024, 22:20 2

Максим Дячук усім тілом приземлився на руку та отримав пошкодження у грі з Партизаном