Екснападник Динамо оцінив перспективи Ваната

Максим Шацьких відгукнувся про форварда «Динамо» не в найкращій формі

Колишній нападник київського «Динамо» Максим Шацьких після перемоги над «Партизаном» (3:0) прокоментував перспективи Ваната.

- Ванат не перший рік в команді в УПЛ регулярно забиває. Звісно, кожен тренер хоче мати у складі потужного, міцного та швидкого нападника, який однаково добре діє ї на «другому поверсі», і внизу, який б'є однаково сильно з обох ніг. Форварда, який чітко діє на вістрі атаки і замикає всі передачі з флангів, володіє хорошою індивідуальною технікою. Такий собі ідеал, а Ванат… Владислав старається. Повторюсь, на рівні УПЛ, він свої голи забиває і моменти має практично у кожній грі. Побачимо, як він у цьому чемпіонаті зіграє.

У мене нещодавно питали, чи доріс Ванат до рівня європейських клубів, не якихось з другосортних чемпіонатів, а з першої п'ятірки першостей Старого світу. Тоді я сказав, що не знаю. Та, відверто кажучи, поки Ванат не доріс до того, щоб грати у хорошому європейському клубі з АПЛ, Серії А, Ла Ліги чи Бундесліги. Важко йому буде розкритися на такому рівні.

- Але ж Ванат став найкращим бомбардиром УПЛ минулого сезону. То це рівень нашого чемпіонату нині такий низький чи Владислав все ж не геть «дерев'яний»?

- У Ваната є всі задатки для того, щоб вирости у якісного форварда. У нього непогана швидкість, мислення, він правильно пропонує себе під час гри партнерам. Однак йому не вистачає фізики нині, м'язів. Зараз він бере іншими своїми хорошими якостями. Побачимо, що з нього буде далі. Зараз, повторюсь, він не готовий до гри у Європі, якщо говорити про топові чемпіонати, але все може змінитися за сезон-другий.

Раніше колишній нападник київського «Динамо» поділився відчуттями від матчу проти «Партизана».

Олексій Тіньков Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 17:05 15

Барбора Крейчикова програла Анні Кароліні Шмідловій у двох сетах у 1/4 фіналу