Максим ШАЦЬКИХ: «Мене більше здивував Партизан, ніж Динамо»

Колишній нападник київського «Динамо» поділився відчуттями від матчу проти сербської команди

Колишній нападник київського «Динамо» Максим Шацьких поділився враженням від перемоги над «Партизаном» (3:0).

- Мене більше здивувало не «Динамо», а «Партизан». Думав, що побачу від сербів якусь агресію, бажання перемогти, реваншуватися. Можливо, припускав, що вони гратимуть ва-банк, бо втрачати їм ще до гри фактично вже не було чого, маючи фору в мінус чотири голи, але… Звісно, «Партизану» було важко і незвично грати за порожніх трибун без своїх навіжених фанів, та це все другорядне, насправді.

Команда Олександра Шовковського повністю переграла «Партизан» тому, що вибрали правильну тактику на гру, а саме залишили суперника фактично без м'яча та з першої хвилини гри почали гнути свою лінію, контролювати перебіг гри. Я б навіть сказав, що почали грати в квадрат. Розібралися з суперником впевнено, продемонстрували потужну і разом з тим спокійну гру. Все чітко.

Класно «Динамо» вибігало в атаку і, зрештою, саме швидкі переходи від оборони до нападу і принесли свої плоди у вигляді трьох голів, а могли забивати й більше. Ну а від «Партизана» я взагалі не побачив осмисленого футболу. У сербів можна виділити хіба Салданью. Все. Один він старався хоч щось створити попереду й одного разу навіть у стійку воріт «Динамо» влучив.

- На поєдинок-відповідь Шовковський випустив майже такий самий склад, як і у першій грі. Змін було три: Піхальонок замість Бражка, Дубінчак замість Вівчаренка, а також Кабаєва замінив у старті Волошин. Тобто, до ротації керманич біло-синіх вирішив не вдаватися. Правильне рішення?

- Давайте по-порядку. Відсутність Бражка, я так думаю, ніяк не пов'язано з його жовтою і ймовірністю отримати другу й бути дискваліфікованим. Скоріше за все, була ставка на контроль м'яча, а для цього куди краще було зробити ставку на зв'язку Шапаренко - Піхальонок, на двох технічних виконавців. Все ж Бражко більше руйнівник, ніж креативний гравець.

Щодо появи на полі з перших хвилин Дубінчака замість Вівчаренка, то це якраз ротація у чистому вигляді. Ще коли Луческу «Динамо» тренував, то ці хлопці грали по черзі. Владислав і Костянтин за класом, ігровими якостями, приблизно однакові.

Наступним суперником підопічних Олександра Шовковського стане шотландський «Рейнджерс» із Глазго.

Олексій Тіньков Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 серпня 2024, 15:11 0

Максим Шацьких припустив, що «Рейнджерс» можна пройти