ВЕРНЯЄВ: «Я додавав складність, бо треба було ризикувати»

Український гімнаст на ОІ-2028 посів 8-ме місце в індивідуальному багатоборстві

У фіналі особистого багатоборства на Олімпіаді-2024 Олег Верняєв після чотирьох ротацій очолював проміжний загальний залік. Останні дві вправи стали вирішальними у розподілі нагород.

У підсумку Верняев посів 8-ме місце. Після завершення фіналу український гімнаст відмовився прокоментувати суддівство та розповів:

«Я не можу відверто говорити про суддівство, я ще не завершив виступи. Не можна приїжджати на змагання і сподіватися на те, що збірній України, віддадуть всі медалі - такого не буде. Це Олімпійські ігри, всі борються за своїх спортсменів. Я гадаю, що треба систематично працювати над тим, щоб українські молоді судді отримували практику і мали змогу представляти Україну у суддівському корпусі на Іграх. Над цим працюють в усіх країнах, і далеко не один цикл.

Сьогодні я додавав складність, тому що потрібно було ризикувати. В командних змаганнях я не можу цього дозволити, тому що це впливає на підсумковий результат усіх спортсменів. А тут я сам за себе, тож я можу піти на ризик. Спробував, але на жаль, цього не вистачило. Я поступово набираю свою фізичну форму. З іншого боку усі три змагальні дні я пройшов без падінь. Тож я задоволений собою.

Після чемпіонату Європи у нас була задача підняти складність на всіх приладах. І я працював над усіма елементами: кінь, кільця, бруси і поперечина. Але трохи не вистачило часу.

Особисті фінали на паралельних брусах та вправах на коні? Олімпіада - дуже нервові та виснажливі змагання, тому навіть явні фаворити можуть впасти. Це гімнастика, це дуже нервовий вид спорту. Якби я сьогодні трохи більше балів набрав у кожній вправі - я був би ближче до трійки лідерів. Зараз у мене одна задача - все проаналізувати і готуватись далі.

Виступ українських спортсменів на Іграх - це змога заявити світу про Україну. Це наш шанс донести світу правду про те, що відбувається в Україні. Сьогодні, відповідаючи на запитання іноземних журналістів про підготовку до Олімпіади, я показував їм тривалість нічних повітряних тривог, показував повідомлення друзів з фронту. Я запросив їх до України. Якщо вони справді хочуть зрозуміти особливості підготовки, нехай приїжджають і самі побачать, як воно, - готуватися до змагань в умовах війни».

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 серпня 2024, 00:23 0

У Q3 Ліги чемпіонів київське Динамо зіграє з шотландським Рейнджерс

Коментарі