Ковтун назвав причини свого 4-го місця в багатоборстві на ОІ-2024

Українець – про непотрапляння у призери

Український гімнаст Ілля Ковтун прокоментував четверте місце в багатоборстві на Олімпійських іграх 2024 у Парижі.

Як відомо, після чотирьох видів програми лідерські позиції посідали два українці - Олег Верняєв та Ілля Ковтун. Однак змагання на перекладині змінили все. Ковтун після оцінки суддів опустився на четверте місце, і хоч після вільних вправ зумів дещо скоротити відставання, але для медалі цього, на жаль, не вистачило.

«Четверте місце - хороший результат на Олімпійських іграх. Але водночас, воно й одне з найприкріших - [як] друге, [так] і четверте. Там тобі трохи не вистачило до золота, а там - до п'єдесталу. Я б не казав, що нас не так оцінили. Так зробили... Є кінцевий результат, і вже нічого не зміниш.

Міг трохи краще на коні та перекладині, трохи помилився на стрибку. Але будемо працювати далі, адже попереду ще фінали з вільних вправ і вправ на паралельних брусах. І будемо надалі сильнішими. А після Олімпійських ігор робитимемо висновки і дивитимемося, що потрібно змінювати.

Так, я дійсно набрав сьогодні найвищий бал на паралельних брусах, але у фіналі з цього виду будуть дуже сильні суперники. Половина з них, на жаль, не виступала у фіналі з багатоборства. Але і ми будемо підвищувати стартову оцінку, щоб боротися за високе місце», - розповів Ілля Ковтун.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 01 серпня 2024, 02:32 1

Українка прокоментувала поразку Донні Векич в 1/4 фіналу Олімпіади-2024