Підвищення у класі. Лівий берег розбив Минай

Команда Первака виграла фінал чотирьох за місце в УПЛ

Боротьба за право взяти участь у прийдешньому розіграші української Прем'єр-ліги в якості шістнадцятої за ліком команди, замість дніпровського «Дніпра-1», досягла свого апогею тоді, коли до власне старту змагань залишились лічені дні. Організатори вирішили наслідувати спортивні принципи та провели турнір у форматі «фіналу чотирьох» поміж закарпатським «Минаєм», харківським «Металістом 1925», київським «Лівим берегом» та кам'янець-подільським «Епіцентром».

Дві з цих команд вилетіли на етапі півфіналу, і вже в Рівному на полі стадіону «Авангард» поміж собою зустрічались «лелеки» та «лиси» в двобої з дуже високим рівнем інтриги. Бо банально ніхто не розумів, наскільки серйозний вплив мала на команди термінова зміна розкладу під час підготовки.

І якщо перші хвилини зустрічі колектив Желько Любеновича намагався взяти за рахунок свого досвіду виступів у «еліті», то вже на 19 оберті секундної стрілки для гостей справи пішли геть кепським чином. «Минай» пропустив за підсумку стандарту, коли справжній майстер цієї справи, Євген Банада, намагався переграти Бандуру ударом головою, але воротар витягнув, проте одразу на добиванні зіграв Сухоручко. Власне, він цей кутовий і заробив.

А вже за кілька хвилин закарпатці пропустили вдруге, і знову за підсумком власних невдалих дій у захисті в доволі простій ситуації. Когут залишив м'яч у боротьбі на правому фланзі в межах поля, після чого Синиця затягнув його до штрафного й вистрілив під дальню стійку. Якщо в Любеновича й були якісь плани на цю гру, то його футболісти зробили все, аби їх втілити в життя вже було неможливо.

Далі ми дивились за тим, як команда гостей уже фактично без мотивації й із розумінням власної долі намагається атакувати. Але в неї нічого не виходило. Узагалі нічого. Лише під завісу гри почали з'являтись якісь моменти, однак тоді рахунок уже був 3:0 на користь «Лівого берега» й говорити було банально ні про що. Сухоручко на 65 хвилині асистував Когуту на правий фланг штрафного, а той у дальній поклав не гірше за Синицю. Інтриги тоді вже не було, тож і вмирати було нічому.

У підсумку, київський «Лівий берег» став останнім учасником прийдешнього розіграшу УПЛ і вже в неділю гратиме в гостях у черкаського ЛНЗ.

Українська Прем'єр-ліга. Перехідний поєдинок.

«Лівий берег» - «Минай» - 3:0

Голи: Сухоручко, 19, Синиця, 29, М. Когут, 65

Попередження: Співаков, 89 - Гунічев, 44, Матюшенко, 49, Скиба, 58

Вилучення: Співаков, 90+2 (друге попередження)

«Лівий берег»: Механів - Дударенко, Самар, Якимів, Соколов - Дедух (Співаков, 83), Банада - М. Когут (Литовченко, 74), Синиця (Колесник, 68), Войцеховський (Галас, 68) - Сухоручко (Ів. Когут, 68).

«Минай»: Бандура - Дворовенко (Кисіль, 46), Прокопчук, Скиба (Демиденко, 70), Чуєв - Матюшенко, Кораблін (Воробчак, 70), Шалфєєв - Вакула (Тищук, 88), Гунічев (Ременяк, 46), Дмитрук.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 13 (6) - 7 (1)
Кутові: 6 - 2
Офсайди: 0 - 1.

ЛІВИЙ БЕРЕГ - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 30 липня 2024, 07:49 0

Дерек чекає перемоги українця нокаутом

Коментарі