Партизан – Динамо. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Не випускати собаку з будки

В останній день липня віце-чемпіон України проведе поєдинок у відповідь проти «Партизана». Матч у сербській столиці розпочнеться о 21.00 за київським часом.

Партизан

Після першого поєдинку проти «Динамо» футболісти та тренерський штаб «Партизана» потрапили під шквал зневажливої ​​критики. На «партизанів» озброїлися усі - уболівальники, фахівці, колишні гравці та функціонери белградського клубу. Гру в Любліні у виконанні «чорно-білих» називали не інакше, як провалом чи ганьбою.

Проте у місцевому чемпіонаті підопічні Станоєвича продовжують йти без втрат. Минулими вихідними «Партизан» на своїй арені не залишив шансів дебютанту вищого дивізіону Сербії «Єдності» - 4:0.

Проте, навіть така велика перемога не розтопила серця белградських уболівальників. Більше того, після другого забитого м'яча Неманья Трифунович, автор голу, підбіг до трибун відсвяткувати свій успіх. Але його зусиль тифозі не оцінили, розкривши на трибунах банер із написом «У Любліні шість штук - реальна картина вашої роботи».

Як би там не було, але після двох турів чемпіонату Сербії в активі «чорно-білих» дві перемоги. І чудова різниця м'ячів - 5:0.

У грі проти «Єдності» Станоєвич серйозно перекроїв склад своєї команди порівняно з матчем у Любліні. Тож, швидше за все, у поєдинку-відповіді проти «Динамо» у стартовому протоколі «Партизана» ми побачимо нові обличчя.

Александар Станоєвич, головний тренер «Партизана»:

- Я був спокійний після поразки від «Динамо», бо знаю наші нинішні можливості. Деякі речі, які хлопці намагалися реалізувати у тій грі, ми навіть не встигли як слід відпрацювати на тренуваннях. Це, звісно, ​​залежить від мене, це моя вина. Крім того, нам потрібно більше конкурентоспроможних гравців. Я бачу, як клуб працює над цим, але таке посилення нам потрібне було до старту в єврокубках.

Динамо

Підготовку до зустрічі у відповідь проти любителів «братських турнірів» віце-чемпіони України розпочали відразу ж після закінчення першого поєдинку. До матчу у Белграді, який, нагадаємо, пройде без глядачів, підопічні Олександра Шовковського готувалися у Любліні, де чергували теоретичні та практичні заняття.

Напередодні повторної зустрічі проти «Партизана» у таборі «біло-синіх» поповнення: повернулися з юнацької збірної (до 19 років) Михавко та Пономаренко, які на чемпіонаті Європи зі своїми однолітками дійшли до півфіналу, де поступилися французам.

Олександр Шовковський, головний тренер «Динамо»:

- Завдання ще не вирішено. Є ще матч у відповідь, тому продовжуватимемо готуватися до нього в тому ж напрямку, що і до дебютної гри. Дивитимемося і розбиратимемо перший матч, аналізуватимемо власні помилки, без яких футболу не буває. Але найголовніше - це старання, яке було на полі, наші напрацювання, хлопці виконували установку на гру, і тепер маємо досить непоганий результат перед матчем-відповіддю.

Історія протистоянь

Якщо говорити про часи нашої Незалежності, то в цей час суперники раніше перетиналися в груповому турнірі Ліги Європи. Було це у сезоні 2017/2018. Тоді обидва поєдинки виграли динамівці.

У Белграді «біло-сині» здобули мінімальну перемогу 3:2. Причому, що показово, після першого тайму кияни програвали 0:2, однак у другій половині зустрічі зуміли переламати гру. Два м'ячі на рахунку Жуніора Мораєса, один у Буяльського.

А ось зустріч-відповідь у Києві пройшла повністю під диктовку господарів. Українська команда виграла 4:1. Знову виблискував Мораєс: на його рахунку хет-трик. Ще один м'яч авторства Морозюка.

Зустрічалися суперники ще й у ті часи, коли представляли інші країни - СРСР та Югославію. Тоді вони зійшлися у рамках Кубка чемпіонів. І тоді динамівці виявилися на голову вищими за команду з Белграда - 5:0 за сумою двох матчів.

Тож, якщо говорити загалом, то на момент шостої очної зустрічі «Динамо» переграє «Партизан» в одні ворота: 5:0 за особистими поєдинками.

Прогноз

Ім'я переможця протистояння ми всі знаємо вже після першого поєдинку, який закінчився форменим побиттям белградської команди - 6:2. За відгуками багатьох фахівців, «Динамо» у Любліні провело один із найкращих своїх поєдинків за останні роки.

Якщо судити строго за результатом, то так, дуже складно згадати останнім часом подібну динамівську феєрію. Водночас слід зазначити, що суперник «біло-синіх» абсолютно нічим не здивував. Навіть з урахуванням того, що зумів забити два м'ячі, адже обидва ці взяття воріт були скоріше подарунком динамівського захисту атаці «Партизана». Зокрема, Салданьї.

Тож не варто переоцінювати ту перемогу. Хоча й применшувати її також не потрібно. «Динамо» на класі і мотивації «загнало в будку» футбольного провінціала, який зарвався і уявив себе колективом рівня Ліги чемпіонів.

Проте проблеми «Динамо», зокрема у захисті, нікуди не поділися. На жаль. І їх було видно навіть на тлі «Партизана». Припустимо, що і в Белграді «Динамо» пропустить, однак вищий клас нашої команди і, знову ж таки, висока мотивація дозволять їй розписатися й у чужих воротах. Причому не один раз.

Рекомендуємо ставити на «обидві заб'ють». А також на мінімальну перемогу киян.

Орієнтовні склади:

Партизан: А.Йованович, Дурдевич, Маркович, Муякич, Д.Йованович, Юрчевич, Аріагга, Захід, Трифунович, Калулу, Салданья

Динамо: Бущан, Вівчаренко, Попов, Дячук, Караваєв, Бражко, Шапаренко, Піхальонок, Кабаєв, Волошин, Ванат.

31 липня, середа

Партизан - Динамо
Белград. Стадіон «Партизан». 21:00
ТБ-трансляція на телеканале 2+2 і Youtube-каналі Динамо
Арбітр: Маріан Барбу (Румунія)
ПАРТИЗАН - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:2
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 30 липня 2024, 07:05 4

Українець виділив Мозеса Ітауму