ФЕДОРЧУК: «Порадив би Скрипнику взяти паузу в тренерській кар'єрі»

Відомий експерт прокоментував відставку наставника Металіста 1925

Відомий тренер та авторитетний експерт Олег Федорчук ексклюзивно для Sport.ua висловив свою думку щодо гучної відставки керманича «Металіста 1925» Віктора Скрипника:

«В футболі є таке поняття: знайти свою команду. Так от, Віктор Скрипник після повернення в Україну зумів проявити себе тільки в «Зорі», де були якісні виконавці під його улюблену гру ромбом в середині поля. Мабуть, надалі суперникам команд, які очолював Скрипник, вдавалося знаходити контраргументи проти цього шикування, а може, банально бракувало гравців, які б вміли швидко перепасовувати м'яч з подальшими розрізними передачами, проте в «Ворсклі» й, особливо, в «Металісті 1925» все пішло шкереберть.

Як на мене, Скрипник мав би піти у відставку ще після минулого сезону, коли харків'яни примудрилися посісти останнє місце в УПЛ й вилетіли до Першої ліги. Але фахівець, якому були створені ідеальні умови для роботи, лише анонсував швидше повернення до еліти. Знову власники клубу не шкодували коштів на придбання новобранців, не звертаючи уваги на те, чи підходять вони під гру «ромбом» Скрипника. А той, схоже, не збирався брати на озброєння інші тактичні схеми.

В підсумку, все закінчилося очікуваною невдачею вже в додатковому міні-турнірі за право замінити в УПЛ «Дніпро-1». В півфіналі слобожанці, хоча й врятувалися від поразки під завісу поєдинку з «Лівим берегом», проте поступилися в серії післяматчевих пенальті. Після цього вже зневірилося в можливостях Скрипника навіть дуже оптимістично налаштоване керівництво «Металіста 1925», й було розірвано контракт за обопільною згодою сторін.

Що далі? Порадив би Скрипнику взяти на рік паузу в тренерській діяльності. Енергетичні запаси не безмежні, й людському організму потрібна перезарядка. А потім почати все спочатку, хоча не думаю, що це відбуватиметься в якійсь українській команді».

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 липня 2024, 08:54 1

Британці захоплюються людиною, яка перемогла всіх найкращих боксерів їхньої країни

Коментарі