У плаванні в перший день ОІ було розіграно 4 комплекти медалей

Золото отримали квартети жіночої збірної Австралії та чоловічої збірної США

У плаванні в перший день Олімпійських ігор 2024 було розіграно 4 комплекти медалей.

У чоловіків на 400 м вільним стилем перемогу здобув Лукас Мартенс із Німеччини. Призер чемпіонатів світу 2022, 2023, 2024 Лукас Мартенс із Німеччини став першим олімпійським чемпіоном 2024 року з плавання. Лідуючи всю дистанцію, він завоював свою першу олімпійську медаль та перше золото для Німеччини за 36 років.

Австралійка Аріарне Тітмус повторила свій успіх ОІ-2020 у Токіо, завоювавши золото на дистанції 400 м вільним стилем. Аріарне Тітмус вдруге поспіль виграла золото Ігор на цій дистанції, лідируючи більшу частину дистанції. Саммер Макінтош стала срібною призеркою, і це її перша олімпійська нагорода. Чотириразова чемпіонка світу на цій дистанції Кеті Ледекі стала третьою.

Золоті медалі в естафетах 4×100 м вільним стилем отримав квартети жіночої збірної Австралії. Четвірка з Австралії перемогла, як і 3 роки тому у Токіо. На цей раз австралійки встановили олімпійський рекорд, фінішувавши зі значним відривом від конкуренток.

А у чоловіків виграла збірна США - з фінішером Калебом Дресселом, це його 8 олімпійське золото. Пан Жанле встановив на першому етапі новий олімпійський рекорд у плаванні вільним стилем на дистанції 100 м. Але його збірна Китаю не потрапила в медалі. Кріс Джуліано та Хантер Армстронг вивели збірну США вперед і забезпечили значну перевагу.

Олімпійські ігри 2024. Плавання

400 м вільним стилем. Чоловіки

400 м вільним стилем. Жінки

Естафета 4x100 м вільним стилем. Чоловіки

Естафета 4x100 м вільним стилем. Жінки

Микола Степанюк Джерело: Olympic.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 20:15 39

Підопічні Ротаня у меншості вирвали перемогу над командою з Африки