Підготовку завершено. Шахтар закрив збори нічиєю з Динамо Загреб

У ворота команди Пушича призначили одразу два одинадцятиметрових

За тиждень офіційно починається новий сезон української Прем'єр-ліги, тож ми та команди-учасниці змагань поринемо в геть іншу атмосферу. Наразі ж усі колективи, які проводили тренувальні збори цього літа за кордоном, окрім учасників єврокубкових кваліфікації, поступово пакують валізи та налаштовуються на тривалу дорогу додому. Зокрема, і чинний чемпіон України донецький «Шахтар».

Однак у графіку команди Маріно Пушича в заключний вікенд підготовки стояли одразу дві гри про загребського «Динамо», і відмовити представникам абсолютно дружньої до нас країни в задоволенні зіграти аж чотири години футболу високого рівня було б просто неможливо. Ба більше - тренери домовились поміж собою залучити резервні та основні склади до цих протистоянь у довільному виборі, щоб кожен із гравців мав можливість востаннє справити позитивне враження про себе.

І якщо напередодні грали, переважно, резервісти - особливо з боку українського колективу - то на другий матч «гірники» та суперники зі своїх боків залучили переважно основні склади. Нехай і того таки Мартіна Батуріну не вдалось подивитись одразу з перших хвилин, а з'явився він тільки на останні пів години.

Що варто відзначити одразу, так це той факт, що матч виглядав як суцільне явище та без значних розривів. Напевно, через те, що не було великої ротації по перерві, тож гравці дотримувались обраного від початку малюнку. «Динамо» намагалось максимально спростити власну гру передачами вперед на Петковича до вістря атаки, і нехай той розбирається з усім захистом донеччан на досвіді.

«Гірники» ж відповідали більш комбінаційним та тонким футболом, і якщо вже використовувати такі епітети, то без згадки Судакова не обійтись. Знову звично Георгій проявив лідерські якості й саме через нього проходили майже всі наступи. А ось що зіпсувало трохи враження, так це травма Степаненка в боротьбі ще на початку гри. І якщо Тарас до перерви дограв без заміни, то на другий тайм на полі вже з'явився замість нього Педріньйо да Сілва.

На той момент рахунок був незмінним із певною кількістю гольових моментів від «Шахтаря», які виникали через дуже грубі помилки захисту суперників. Але Судаков та Траоре займались марнотратством у першому таймі, тож перевагу команді так і не забезпечили. Інша справа - після перерви. Там і Траоре одразу взяв участь у гольовій атаці з розкішним ударом Бондаренка на завершення, і Судаков віддав гольовий пас на Кевіна, який ще й над воротарем м'ячем пожонглювати встиг.

Але радість українського колективу була нетривалою, бо що не момент у штрафному Різника, то все призводило до пенальті, які стабільно заробляв Петкович, а потім сам же й реалізовував одинадцятиметрові. Цікава тактика, нічого сказати. І якщо до влучання м'ячем у руку Бондаренка питань не було, то падіння Бруно під час боротьби проти Бондаря було де в чому домальованим. Але є як є - нічия.

Донецький «Шахтар» у першому турі УПЛ гратиме в гостях у полтавської «Ворскли».

Товариський матч.

«Динамо» З - «Шахтар» - 2:2

Голи: Петкович, 66 (пен.), 83 (пен.) - Бондаренко, 54, Кевін, 59

Попередження: Степаненко, 40, Бондаренко, 64

«Динамо» З: Невістич - Теофіль-Катрін, Ммае, П'єр-Габріель, Рістовські - Адемі, Мішич - П'яца, Рог, Годжа - Петкович.

«Шахтар»: Різник - Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля - Степаненко (Педріньйо да Сілва, 46) - Кевін, Судаков, Бондаренко, Зубков - Траоре (Егіналду, 76).

Стадіон: «Максимір» (Загреб, Хорватія).

ДИНАМО З - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 32°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 27 липня 2024, 10:55 3

Промоутер висловився про можливу трилогію

Коментарі