Україна U-23 – Марокко U-23. Прогноз і анонс на матч Олімпіади-2024

Команда Руслана Ротаня права на осічку не має, адже в пасиві вже є одна поразка

У суботу, 27 липня, відбудеться матч 2-го туру групової стадії турніру Олімпійських ігор 2024. Поєдинок пройде в Сент-Етьєнні на полі арени «Стад Жоффруа-Гішар». Початок - о 18:00 за київським часом.

Україна U-23

Українська збірна свій історичний шлях на Олімпійських іграх у Парижі почала не так, як хотілося б. І не тільки її гравцям і тренерському штабу, а й усім любителям футболу країни.

Збірна Іраку U-23... Ця команда до старту Ігор-2024 не викликала жодних асоціацій із грізною силою. Так, будучи фіналістом олімпійського турніру, її за замовчуванням не можна було вважати дворовою, зате небезпечною і невідомою. Реалії ж перевершили всі очікування - українці не змогли взяти бажану перемогу, хоча й досягли в матчі успіху першими, коли гол забив Рубчинський. Футболісти з Іраку відповіли двома голами і виграли 2:1.

Шок? Напевно, він самий. Тим паче, що за ігровими показниками футболісти України U-23 провели переможний матч: завершили його з показником очікування голів 3.02 проти 1.05 у суперника, завдали по воротах удвічі більше ударів (11 проти 5), з яких і точних також виявилося більше (5 проти 2). Однак два своїх прицільних удари іракські гравці трансформували у два голи, а українці свої п'ять лише в один.

«Тут мало що коментувати. Це повністю був наш матч, де ми повинні були перемагати. Усе було в наших руках. Ми забили перший, потрібний нам м'яч. Я вважаю, що дитячі помилки призвели до такого результату. Мене більше збентежило те, що ми після пропущеного голу стали іншими. Це найбільше розчарування сьогодні», - таким був вердикт Ротаня щодо поєдинку з Іраком U-23.

Поразка у стартовій зустрічі Ігор-2024 одразу ж відкинула українську команду на 4-те місце в групі. Вище за неї розташувалися Ірак і Марокко, маючи по 3 очки, та збірна Аргентини, яка сенсаційно стартувала з поразки 1:2 від марокканців. Утім, розклад сил у групі став простим і гранично ясним для всіх збірних. Україні U-23, щоб залишитися в боротьбі, треба команду Марокко обігравати. І байдуже, що вона в 1-му турі впоралася із сильною аргентинською збірною.

«Ми розуміємо силу цього суперника. Я хлопцям сказав, що жаліти нас, жаліти їх ніхто не буде. Ми сьогодні були сильнішими, але не завжди перемагає найсильніший. Далі буде складніше. Можливо, там, де складніше, нам завжди посміхається удача. Тому ми будемо працювати. Головне, щоб ми зробили правильні висновки», - заявив Ротань напередодні зустрічі з марокканцями.

Марокко U-23

Олімпійська збірна Марокко на чолі на полі із зірковим захисником національної команди та паризького «ПСЖ» Ашрафом Хакімі на Олімпіаді-2024 одразу ж шокувала. У матчі 1-го туру проти команди Аргентини їй відводилася роль андердога. Однак африканці з нею не змирилися і домоглися перемоги, як то кажуть, всупереч.

У компенсований час першого тайму вони здивували аргентинців (гол забив Рахімі), а на перших хвилинах другої половини поєдинку вже шокували (Рахімі оформив дубль, зробивши рахунок 2:0).

До честі спадкоємців Ліонеля Мессі і Ко, які, нагадаємо, виграли Олімпіаду 2008 року, вони вчасно зібралися - на 68-й хвилині Сімеоне з мадридського «Атлетіко» один гол відіграв. Далі за позитивний для себе результат аргентинці билися, по суті, до останнього. Аж на 16-й (!!!) компенсованій хвилині матчі вони вдруге пробили оборону суперників. Нічия? Але ж ні. Гол після допомоги з боку ВАР зараховано не було. Сама ж кінцівка поєдинку стала справжнім трилером.

Судіть самі: одразу після другого голу Аргентини на стадіоні виникли заворушення в таборі вболівальників, і арбітр вивів команди з поля; далі ВАР гол скасував, але служитель Феміди зміг довести гру до фінального свистка тільки через 2 години. На той час уже всі думали, що нічия 2:2 - підсумковий результат матчу. Помилилися. Команди дограли 3 хвилини за рахунку 2:1 на користь марокканців, який і став фінальним.

Здається, загострення пристрастей останніх хвилин гри з аргентинцями в сукупності з підсумковою перемогою дали гравцям збірної Марокко U-23 позамежний заряд позитиву і мотивації на подальшу боротьбу в групі. Від нього, можна не сумніватися, залежатиме багато чого в майбутньому матчі африканців з українцями.

Статистика зустрічей

Олімпійські збірні України U-23 і Марокко U-23 раніше між собою ще не зустрічалися.

Прогноз на протистояння

Немає сумнівів, що футболісти української збірної U-23 прекрасно розуміють важливість підсумкового результату матчу з марокканцями. Від нього залежить уся подальша турнірна доля команди. Ще одна поразка може її достроково відправити додому, а ось перемога дасть змогу повернутися в боротьбу за одну з двох путівок до плей-оф.

Є надія, що підопічні Ротаня зроблять правильні висновки з поразки від Іраку U-23 і повторно на граблі розчарування не наступлять. Будемо очікувати від української збірної тільки перемоги.

Орієнтовні склади:

Україна U-23: Фесюн - Крупський, Таловєров, Батагов, Мартинюк, Рубчинський, Брагару, Очеретько, Михайленко, Хлань, Сікан.

Марокко U-23: Мунір - Хакімі, Букамір, Таргаллін, Ель-Уахді, Річардсон, Ель-Аззузі, Аззальзулі, Ель-Ханнусс, Бен Сегір, Рахімі.

27 липня, субота

Україна U-23 - Марокко U-23
Сент-Ет'єнн. «Стад Жоффруа-Гішар». 18:00
ТБ-трансляція - Суспільне
УКРАЇНА U-23 - МАРОККО U-23. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ектор Сорто Мартінес (Гондурас)
Прогноз Sport.ua - 1:0
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 26 липня 2024, 19:20 2

Прев'ю тенісного турніру на Олімпіаді в Парижі