Фаворита вбила лотерея. Лівий берег пройшов Металіст 1925

Команда Скрипника ледь перевела гру в серію пенальті, у якій поступилась

Гравці харківського «Металіста 1925» матч не просто розпочали, а майже увірвалися в нього з роздягальні. Уже на 2-й хвилині Моура перевірив на міцність поперечину воріт «Лівого Берега», а за хвилину голкіпер столичного колективу Механів ледве вистояв після двох поспіль ударів у виконанні Овусу.

Після цього підопічні Віктора Скрипника продовжували атакувати, але вже з меншою інтенсивністю, не так завзято. Футболісти «Лівого Берега» відповідали їм контрзагрозами, які вдавалися їм, будемо відверті, не часто.

На 15-й хвилині Борячук зі штрафного ледь не пробив влучно в дальній правий кут поверх стінки з суперників - польоту м'яча забракло влучності зовсім небагато. Епізод ніби додав харків'янам куражу, але ефект не виявився тривалим. Утім, невдовзі все той самий Борячук ще двічі змусив Механіва серйозно вступити в гру і врятувати свою команду.

Загалом, гравці «Металіста 1925» домінували, але дивідендів від цього не отримували. Скрипнику необхідно було щось робити. І бажано, ще до перерви, а не чекати її, щоб внести корективи.

На 40-й хвилині Механів укотре врятував свою команду - цього разу після прицільного удару Моури. Як виявилося, цей момент не став результатом якихось тренерських вказівок із лави «Металіста 1925». Номінальні гості й надалі діяли в тому самому ключі й за це поплатилися. На перших секундах єдиної доданої хвилини до часу першого тайму «Лівий Берег» пробив Мозіля. Микола Когут зліва з-під Пасіча видав низом діагональ до дальньої стійки, де Капінус не встиг за Войцеховським - той із гострого кута не схибив. 1:0.

Після відпочинку гравці «Металіста 1925» спробували повторити дебют поєдинку, але зробити це не змогли. Не було того бажання, швидкостей і тиску, та й гравці «Лівого Берега» до цього виявилися готовими. Ба більше, кияни з розвитком подій у другій половині матчу намагалися робити все, щоб динаміка гри та її подієвість ставали дедалі меншими й меншими. Простіше кажучи, матч вони якщо й не «сушили», то точно «підсушували».

На 64-й хвилині Скрипник випустив на поле Ігоря Когута і Сидорова, прибравши Овусу і Гармаша, який до цього нічим вартісним не запам'ятався. Заміни були з явним акцентом на посилення атаки «Металіста 1925». Це не дивувало, адже команді потрібні були голи.

Опонент Скрипника - Віталій Первак - незабаром відповів появою свіжих Галаса та Івана Когута. Пішла тактична тренерська боротьба, але реалізувати її мали гравці на полі. У ній перевага в рахунку була на боці киян. Вона достатньо позначалася на їхніх діях, помітно додатково мотивуючи. А харків'яни, як і раніше до цього, більше атакували.

Утім, більше атакувати - ще не означає чогось добиватися. Це було саме про харків'ян. Вони довго так і не могли запропонувати суперникам щось із розряду нерозв'язного. Футболісти «Лівого Берега» спокійно догравали за рахунком. Лише на четвертій компенсованій хвилині матчу гравцям «Металіста 1925» вдалося забити. Зробив це захисник Кравець, який зіграв у моменті, як форвард. Нічия 1:1.

Післяматчеві пенальті. У першій серії Борячук упевнено вивів «Металіст 1925» уперед, а Співаков насилу відповів. Далі юний харків'янин Панченко, який 2006 р.н., не схибив, Колесник - теж. Потім Кравець був влучний, і Сідней. У четвертій серії забили Сидоров і Дедух, у п'ятій - харківський бразилець Моура пробив у стійку, а Соколов потужно пробив влучно під поперечину. 5:4 - «Лівий Берег» завоював путівку до фіналу Турніру чотирьох.

Українська Прем'єр-ліга. Турнір чотирьох. Півфінал

«Лівий берег» - «Металіст 1925» - 1:1, пен. 5-4

Голи: Войцеховський, 45+1 - Кравець, 90+4

Попередження: Самар, 1, Войцеховський, 14, Дедух, 33 - Сидоров, 76, Імереков, 79

«Лівий берег»: Механів - Дударенко (Сідней, 90+6), Якимів, Самар, Соколов - Дедух, Банада - М. Когут (Ів. Когут, 66), Синиця (Галас, 66), Войцеховський (Співаков, 46) - Сухоручко (Колесник, 72).

«Металіст 1925»: Мозіль - Пасіч, Кравець, Імереков, Капінус (Безуглий, 75) - Гармаш (Сидоров, 63), Юрченко (Панченко, 75), Чурко - Борячук, Фрімпонг (Іг. Когут, 64), Арі.

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 7 (3) - 13 (6)
Кутові: 1 - 4
Офсайди: 0 - 3.

ЛІВИЙ БЕРЕГ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 29°C

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 26 липня 2024, 02:08 0

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

Коментарі