КУЧЕР: «У матчі з Іраком українці припустилися багато помилок в обороні»

Колишній захисник збірної України – про виступ Олімпійської збірної на Олімпіаді

Вчора олімпійська збірна України провела перший матч на Іграх 2024 року у Франції. На жаль, підопічні Руслана Ротаня поступились Іраку 1:2. Враженнями про поєдинок із Sport.ua поділився колишній гравець збірної України Олександр Кучер.

- Що тут сказати… Є результат, який нас не влаштовує. У матчі з Іраком припустилися багато помилок у грі в обороні. Та й одинадцятиметровий заробили зовсім непотрібний. А що стосується другого голу, то надто багато дали простору іракцю Джасіму. Він спокійно пройшов з лівого краю, наблизившись до штрафного майданчика нашої команди, де хтось із наших футболістів стрибав, аби йому завадити, але… На мою думку, значно раніше треба зустрічати гравця, який наближається до наших володінь і не давати йому набирати швидкість та розганяти атаку. На жаль, надто багато часу дали іракцю працювати з м'ячем. Цього не можна робити.

- Тепер у нашої олімпійської збірної все розвивається за схожим сценарієм, як було нинішнього року у груповому раунді чемпіонату Європи у нашої національної збірної та на тій же стадії поточної європейської першості у юнацької збірної (U-19). В обох випадках були стартові невдачі, після яких турнірна доля складалась по-різному.
- Так, звичайно. На жаль, знову наступаємо на ті ж граблі. Поєдинок з Іраком був із категорії тих, на максимальний результат у якому всі дуже розраховували. Та знову програємо… Тож тепер в іграх із сильнішими суперниками потрібно виправлятись і здобувати дві перемоги. Турнірне становище ускладнилося, однак все залежить від нас.

- Що скажете про інший матч у нашій групі, у якому Аргентина несподівано поступилась Марокко? Цей результат може бути на користь олімпійській збірній України?
- Зараз це не має особливого значення. У будь-якому нам потрібна перемога над аргентинцями, та й над марокканцями теж. Два виграші для нашої олімпійської збірної гарантують прохід у наступний раунд Олімпійського турніру.

Раніше відомий український тренер Володимир Шаран оцінив суддівство у матчі Ірак U-23 - Україна U-23.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 25 липня 2024, 12:01 0

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

Коментарі