Олімпія – Полісся. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги конференцій

Дебют житомирського клубу у єврокубках

25 липня на стадіоні «Стожице» у столиці Словенії Любляні «Полісся» проведе історичний поєдинок - дебютний матч у єврокубках. Опонентом житомирян буде словенська «Олімпія».

Олімпія

«Олімпія» - одна з найтитулованіших футбольних команд Словенії. У трофейному музеї команди з Любляни - сім чемпіонських титулів та стільки ж національних Кубків. Головний суперник «драконів» на внутрішній арені - «Марибор». Матчі між цими командами у Словенії називають «Вічним дербі».

На відміну від «Полісся», команда з Любляни регулярно бере участь у єврокубкових поєдинках. Проте особливими здобутками на євроарені «зелені» похвалитися не можуть.

Проте минулого сезону «Олімпія» вперше зіграла в груповому етапі єврокубка - у Лізі конференцій.

У чемпіонаті Словенії минулого сезону «Олімпія» фінішувала на третій сходинці турнірної таблиці. «Столичні» довго претендували на титул, але відверто змазали кінцівку чемпіонату. І поступилися на фінішній стрічці не лише своєму одвічному опоненту «Марибору», а й «Цельє», який сенсаційно став чемпіоном країни.

Перед початком цього сезону в «Олімпії» з'явився новий наставник. Ним став іспанський фахівець Віктор Санчес, який раніше працював у «Малазі», «Бетісі» та «Картахені».

Найкращим футболістом «Олімпії» є Тімі Елшник - основний футболіст збірної Словенії, який за свою національну команду відіграв у всіх поєдинках на Євро-2024. Елшник не лише капітан «Олімпії», а й найдорожчий її гравець.

У літнє міжсезоння «олімпійці» провели чотири товариські поєдинки. І у всіх виграли.

Перемогою для «драконів» завершився й стартовий поєдинок нового сезону чемпіонату Словенії. «Олімпія» без проблем здолала вдома «Примор'є» - 2:0. М'ячі забили Бултам та Коїч.

Полісся

Осінню частину минулого сезону «Полісся» провело на ура. Команда Юрія Калитвинцева не програла жодного матчу грандам і на зимові канікули йшла на третьому місці. У Житомирі всерйоз почали говорити про чемпіонські амбіції.

Однак після зимового антракту гра «Полісся» зазнала серйозних змін. І аж ніяк не на краще. Після серії провальних поєдинків Калитвинцева було звільнено.

У його змінника - Сергія Шищенка - вийшло не набагато краще. Проте завдяки перемозі в останньому турі над «Шахтарем» житомиряни зуміли забронювати за собою п'яту сходинку у турнірній таблиці УПЛ, яка дала право зіграти у кваліфікації Ліги конференцій.

Напередодні цього сезону на тренерському містку «Полісся» відбулися зміни. Новим наставником житомирської команди став Імад Ашур - українець із ліванським корінням. До Житомира він працював у структурі «Дніпра-1».

Окрім нового головного тренера, у літнє міжсезоння «Полісся» отримало серйозні кадрові «ін'єкції». Насамперед - зі зниклого клубу з Дніпра. Новачками «Полісся» стали Волинець, Сарапій, Бабенко, Гуцуляк, а також Бескоровайний, Майсурадзе, Корнійчук, Матич, Бристрич (до речі, орендований саме з «Олімпії»), Йока, Панчишин.

Слід зазначити і про тих гравців, які залишили «Полісся». Йдеться насамперед про таких футболістів, як Бойко, Шабанов, Кравець, Морозко, Янаков, Грицук.

Отже, Ашуру довелося будувати фактично нову команду. Чи вдалося це 36-річному тренеру? Поки що дуже складно судити через убогість інформації. Побачимо вже впродовж сезону.

Через дисциплінарні покарання в єврокубковому дебюті «Поліссю» не допоможуть свіжоспечений капітан команди Бабенко, а також Кушніренко. Крім того, через травму не зможе зіграти Бескоровайний.

Основна частина підготовки «Полісся» до матчів проти «Олімпії» проходила в Україні. А заключна - у Польщі, звідки 23 липня офіційна делегація житомирського клубу й відбула до столиці Словенії.

Історія протистоянь

«Полісся» дебютує на євроарені, тож історія житомирського клубу в єврокубках починається з чистого аркуша.

Прогноз

Назвати «Олімпію» непрохідним суперником не можна. Проте з погляду досвіду, насамперед єврокубкового, команда з Любляни має суттєву перевагу над абсолютним дебютантом євроарени із Житомира.

На користь словенської команди - й факт рідної арени. У домашніх стінах «дракони» завжди грають першим номером. Навряд чи майбутня гра стане винятком.

У свою чергу «Полісся» серйозно (як за нашими мірками) посилилося напередодні старту в єврокубках. Однак поки що під керівництвом нового тренера житомиряни не провели жодного офіційного поєдинку, тому дуже складно міркувати і про їхню гру, і про функціональну готовність. Все ж таки ризикнемо припустити, що свій гол «Полісся» заб'є. Але зрештою «Олімпія» переможе з мінімальним рахунком.

Орієнтовні склади:

«Олімпія»: Видовчек, Сілва, Ратник, Мухамедбегович, Суалехе, Доффо, Агба, Бултам, Елшник, Брест, Коїч

«Полісся»: Волинець, Михайличенко, Сарапій, Чоботенко, Тейлор, Таллес, Танковський, Мустафаєв, Назаренко, Гуцуляк, Будківський.

25 липня, четвер

Олімпія - Полісся
Любляна. Стадіон «Стожице». 20:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Хав'єр Рохас (Іспанія)
ОЛІМПІЯ - ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:1
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 25 липня 2024, 12:01 0

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

Коментарі