РОТАНЬ: «Треба було перемагати. Дитячі помилки привели до такого підсумку»

Наставник збірної України U-23 прокоментував матч із Іраком U-23

Наставник збірної України U-23 Руслан Ротань прокоментував матч 1-го туру футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 з Іраком U-23 (1:2):

- Тут мало що коментувати. Це повністю був наш матч, де ми мали перемагати. Все було у наших руках. Ми забили перший потрібний нам м'яч. Я вважаю, що дитячі помилки дали такий результат. Мене більше збентежило те, що ми після пропущеного голу стали іншими. Це найбільше розчарування сьогодні.

На установці ми наголошували на тому, що після помилок ми повинні ставати злішими і досягати свого результату. Тим паче час на виправлення було. Але це досвід. На таких турнірах треба мати холодні голови, чого сьогодні нашій команді не вистачило. А щодо якості гри, як ми хотіли перемогти, мені сподобалася команда.

- Не можу не спитати про суддівство. Є багато зараз обговорень. Як ви прокоментуєте роботу судді?

- Як її можна коментувати?

- Ну, у моменті з пенальті.

- Ви ж розумієте, я вболівальник нашої команди. Я можу сказати, що його там не було близько, але це судді. У них ще VAR є. Тут, мабуть, більше наших гравців стосується. Навіщо давати привід? Привід був зовсім не потрібен. Тим більше, що гра була повністю нашою.

- Привітали Валентина Рубчинського із голом? Це таки історична подія.

- Так, це історична подія, але хлопці змучені, вони розуміють, що ми віддали переможний матч. Але вони розуміють, якщо на наступні дві гри ми вийдемо з таким настроєм, то прийде і везіння.

- Не можу не запитати про вашу відому білу сорочку, яка принесла нам успіх на Євро-2023, коли збірна здобула путівку на Олімпіаду.

- Це не вона. Звертати увагу на такі моменти - це не наше. Нам треба думати, як покращувати гру. Щодо сьогоднішнього матчу, то я хотів би хлопців привітати з хорошою грою. Але не завжди найкращий перемагає. Це той день, коли ми повинні зробити аналіз помилок, і це має піти в плюс.

- Як вам загалом атмосфера на Олімпіаді?

- Вона чимось нагадує чемпіонат світу. Не знаю, як вам це пояснити, але всі заходи, усі передматчеві моменти більше схожі на чемпіонат світу. Це не Євро.

- Схоже, що Марокко - це сильніший суперник.

- Так, звичайно. Ми розуміємо силу цього суперника. Я хлопцям сказав, що жаліти нас, жаліти їх ніхто не буде. Ми сьогодні були сильнішими, але не завжди перемагаємо найсильніший. Далі буде складніше. Можливо, там, де важче, нам завжди посміхається удача. Тому ми працюватимемо. Головне, щоб ми зробили правильні висновки.

Микола Степанюк Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 липня 2024, 22:07 175

Команда Ротаня забила після перерви, але потім щось пішло не за планом

Коментарі