Тренер Полісся дав коментар перед історичним єврокубковим матчем

Команда Ашура готується до матчу Ліги конференцій

Наставник «Полісся» Імад Ашур відповів на запитання журналістів перед матчем кваліфікації Ліги конференцій проти словенської «Олімпії». Для житомирської команди це перший єврокубковий матч в історії.

Гра пройде 25 липня, початок о 20.00.

- Як взагалі настрій перед таким важливим історичним поєдинком?
- Історичний поєдинок, історичний настрій, чарівний. Дуже був цікавий, непередбачуваний зі складнощами, але нормальними для будь-якого процесу в період підготовки. Вийшли наразі на заключний тиждень перед стартом. В гарному настрої, з величезним бажанням створити щось історичне.

- Наскільки ви задоволені адаптацією новачків, чи усі з них наразі працюють з командою, чи немає в когось ушкоджень?
- Наскільки відомо, у нас один з новачків, а саме Данило Бескоровайний отримав пошкодження, ще й достатньо давно. Так само клуб оголошував достатню кількість трансферів, які відбулися останнім часом, достатньо велика кількість новачків зараз тренуються з групою, на сьогоднішній день перед заключним тренуванням всі здорові, так само у нас іде розрахунок на певну кількість з цих новачків, але завтра уже гра покаже, хто з них отримає свою можливість.

- В команді багато змін. Якого результату очікуєте в перших поєдинках, по суті, оновленого «Полісся».
- Я казав попередньо, що будь-який поєдинок, будь-яка гра, яка до нас відноситься, єдине що нас повинно хвилювати і турбувати саме з точки зору підготовки це саме в день гри. Завтра я розраховую на те, що ні для кого не буде нічого існувати на ці півтори години і фінішну пряму підготовчу, яка буде перед матчем. Відповідно, ми все це робимо для того, щоб досягати максимального результату в кожній грі. Вже гра розставить все по місцях, бо ми дуже хочемо для себе зрозуміти, на якому етапі ми знаходимось зараз, і тільки гра на це може дати відповідь. Але, безумовно, ми готуємось.

- Імаде, якими критеріями ви керуєтесь по виборі стартового складу та як плануєте адаптувати стратегію команд до Європейських змагань, зокрема в матчах проти «Олімпії»?
- Для мене завжди був дуже важливий процес підготовки, а саме тренування. Коли ми готуємось до якоїсь події, ми маємо розуміти, який шлях ми пройшли до цього. Відповідно кожен з гравців, хто має бажання отримати можливість взяти участь у «виставі», має щоденно, як професіонал, віддаватись повністю на тренуваннях. Це моє особисте переконання і я цього вимагаю від кожного, хто працює і допомагає гравцям розвиватись і від себе так само. Тому тренувальний процес, який є контрольованим і щоденним це є ключовий фактор того, як ми обираємо основний склад, окрім особливостей можливого суперника, окрім особливостей графіку. Тому, для мене цей процес він завжди був таким і завжди буде. Я вже казав попередньо, що гравці ускладнюють мені цей процес і на цей день не змінилось.

- Імаде, в якому стані перебуває Бені Макуана? Коли можна чекати на його повернення?
- Він наразі перебуває в Україні, відновлюється і ми чекаємо на остаточний висновок від медичного штабу найближчим часом, щоб мати більш детальну інформацію. Попередньо була інформація, яку, мені здається оголошували, про вересень, але хотілося би вірити, що це буде набагато раніше. Поки що показники дуже позитивні. Чекаємо найближчим часом, як тільки ми будемо остаточно мати відповідь, я думаю, ми її зможемо оголосити без жодних перешкод.

Іван Зінченко Джерело: ФК Полісся
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 24 липня 2024, 15:22 8

Подібна зміна регламенту вже була на Євро-2024