Їх підозрюють у шпигунстві. До Олімпіади-2024 не допустили тисячу людей

Перевірки були проведені щодо 1 млн волонтерів, робітників та інших осіб

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що близько тисячі людей не допущено до Олімпіади-2024 у Парижі, оскільки ці люди підозрюються у можливому втручанні на користь іноземної держави:

«Перевірки не дозволили бути близько 5000 осіб. Із них 1000 осіб підозрюються в іноземному втручанні - можна сказати, шпигунстві. Ми тут, щоб переконатися, що спорт не використовується для шпигунства, кібератак чи для критики, а іноді й брехні про Францію та французів».

Це одна з проблем безпеки, яку Париж вирішує, прагнучи забезпечити безпеку Ігор для спортсменів та вболівальників.

Перевірки біографічних даних були проведені щодо 1 мільйона волонтерів, робітників та інших осіб, залучених до Ігор, а також осіб, які подають заявки на отримання перепусток для входу до найстрого контрольованішої зони безпеки в Парижі - вздовж берегів Сени - напередодні церемонії відкриття у п'ятницю, 26 липня.

Міністр додав: «Втручання та маніпулювання інформацією відбувається не лише з росії, але й з деяких інших країн. Деяких людей, яких не допустили до Олімпіади після перевірок, підозрюють в ісламському радикалізмі, лівому чи правому політичному екстремізмі, кримінальному минулому та інших проблемах з безпекою.

Ми не думали, що для цих людей буде гарною ідеєю працювати стюардами на стадіоні, волонтерами чи супроводжувати спортивні команди. З одного мільйона людей 5 тисяч - це небагато, і це свідчить про серйозну роботу МВС».

Микола Степанюк Джерело: Associated Press
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 липня 2024, 08:27 6

Андрій Лунін залишить влітку «Реал»