Українські дзюдоїсти та фехтувальники вирушили на ОІ-2024 до Парижа

Також на Олімпіаду поїхала збірна України з греко-римської боротьби

23 липня 2024 року до Парижа на Олімпіаду-2024 вирушила одна з найчисельніших груп українських олімпійців. На головний старт чотириріччя відправилися представники національної збірної команди України з дзюдо та фехтування на шпагах серед жінок.

Спортсменів, тренерів, членів офіційної делегації проводили представники НОК України, рідні та друзі, журналісти. Найбільша увага була прикута безпосередньо до спортсменів: на ОІ-2024 вирушили Дар'я Білодід, Христина Гоман, Єлизавета Литвиненко, Дільшот Халматов, Богдан Ядов (дзюдо), Фейби Бежура, Дар'я Варфоломеєва, Олена Кривицька, Влада Харькова (фехтування, шпага).

Крім того, на навчально-тренувальний збір напередодні Ігор до Франції відправилася збірна з греко-римської боротьби. Безпосередньо до Парижа Жан Беленюк та Парвіз Насібов разом із тренерським штабом переїдуть 3 серпня.

В Олімпійському вагоні на кожного спортсмена очікувала листівка від українських залізничників: «Кожен з вас - вже переможець. Покажіть світу свій залізний український характер і волю до перемоги! Віримо! Підтримуємо!» Проводжали олімпійський поїзд під пісню «Чемпіони».

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 липня 2024, 11:07 1

Львів'яни також хочуть підсилити ланку нападу