Віталій КОСОВСЬКИЙ: «Поведінка Партизана мусить стимулювати киян в ЛЧ»

Ексзахисник «Динамо» прогнозує для українців важкий матч

23 липня в польському Любліні футболісти київського «Динамо» будуть змагатися з сербським «Партизаном» в матчі другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України та «Динамо» Віталій Косовський зробив прогноз на сьогоднішнє протистояння:

- З нетерпінням чекаю на цей поєдинок. Початок будь-якого турніру, а Ліги чемпіонів - поготів - це завжди цікаво, адже кожен з учасників підходить до нових випробувань з амбітними надіями. Я сподіваюсь, що кияни, нарешті, змусять суперників рахуватися з собою на міжнародній арені.

- Яке враження справили на вас динамівці на останньому зборі в Австрії?
- Я переважно обмежувався оглядами, але кілька телетрансляцій їхніх спарингів переглянув. Що кидалося в вічі? Кияни почали швидше комбінувати, частіше створювали гольові моменти, не бракувало й ударів здалеку. З іншого боку, знову були небезгрішні в захисті, зокрема, в останньому спарингу - з німецьким «Уніоном». Й добре, що такі помилки траплялися в товариських матчах, але ж не можна наступати на одні й ті ж граблі. Треба робити висновки.

- Динамівці досить активно попрацювали на трансферному ринку. Кого з новобранців киян ви б відзначили?
- Як на мене, Олександр Піхальонок - цінне придбання. Він може якісно зіграти на кількох позиціях, вміє обіграти візаві й загострити ситуацію, володіє сильним ударом, діє нестандартно. Сподіваюся, що в нього вистачило часу, аби знайти спільну мову з новими партнерами.

- «Партизан» підтримує тісні зв'язки з командами країни-агресора. Це додасть спортивної злості підопічним Шовковського?
- Думаю, що так. Це взагалі виглядає дико: УЄФА заборонила російській збірній та клубам брати участь в офіційних змаганнях, але це не перешкоджає збірній Сербії та провідним командам цієї країни проводити з ними товариські матчі. Що ж, нехай це буде на совісті футболістів того ж «Партизана». Сподіваюся, що така поведінка сербів неабияк стимулюватиме підопічних Олександра Шовковського продемонструвати свої найкращі якості. От тільки б обійшлося без сутичок на полі, які можуть призвести до вилучень і травм. Тому киянам треба бути готовими до тактики дрібного фолу з боку «партизанів».

- Тоді, наостанок, може спробуєте себе в ролі оракула?
- На мій погляд, сьогодні в Любліні фаворитом буде «Динамо». Повинен датися взнаки більший міжнародний досвід киян. В першому таймі багато зусиль буде витрачено на розвідку боєм, більш цікаво події розгортатимуться після перерви. Схиляюся до того, що «Динамо» візьме гору, але буде важко. Зрештою, на те й Ліга чемпіонів, - сказав Косовський.

Раніше ми повідомляли, що «Динамо» скасувало всі двосторонні заходи перед матчем із «Партизаном».

Максим Коваленко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 липня 2024, 14:31 4

На Кайкі також претендує роттердамська «Спарта»

Коментарі