Динамо – Партизан. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Відправити сербів туди, де вони вже були: до рашистів на спаринги

23 липня о 21:00 за київським часом віце-чемпіони України в Любліні зіграють проти сербського «Партизана» перший матч другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Динамо

До старту нового сезону, а саме - до матчів єврокубків - підопічні Олександра Шовковського готувалися у досить напруженому режимі. Напруженому насамперед через дуже ранній дебют «біло-синіх» у новому сезоні.

До того ж треба враховувати і факт Євро-2024, на який було делеговано провідних футболістів київської команди, через що їм потім довелося втягуватися у підготовчу роботу своїх одноклубників.

Особливо потрібно наголосити і на тому, що до нового сезону «Динамо» вперше повноцінно готувалося під керівництвом головного тренера Олександра Шовковського.

Особливістю трансферного літа-2024 для «Динамо» є те, що воно вперше за кілька років було по-справжньому активним. І у зв'язку з цим потрібно вести мову не лише про футболістів, які поверталися до клубу з оренд чи навпаки - йшли в оренди. Цього літа «Динамо» «повноцінно» підписувало нових гравців. Зокрема, до Києва перебралися два екс-гравці «Дніпра-1» - Пыхальонок та Рубчинський, а також Брагару з «Чорноморця». З'явилися і ще два легіонери - грузин Пейкрішвілі та колумбієць Себальйос. Із суттєвих втрат «Динамо» можна відзначити, хіба що, відхід Сироти в оренду в «Маккабі» (Хайфа).

Перший літній спаринг «біло-сині» провели проти «Інгульця». Ще в Україні. І виграли 4:0. Потім команда готувалася в Австрії. Там «біло-сині» провели п'ять контрольних спарингів.

Серед суперників - досвідчені й відомі опоненти. З німецькими «Шальке» та «Падерборном» динамівці розписали нічиї: 2:2 та 0:0 відповідно. Одну з найкращих команд Данії - «Брондбю» - кияни розгромили з рахунком 4:0. Завершилася перемогою української команди й зустріч проти одного з найкращих колективів Південної Африки - «Мамелоді Сандаунз»: 1:0. Лише в одному матчі «Динамо» поступилося - німецькому «Уніону» - 2:3.

Матч проти берлінської команди став останнім для «біло-синіх» перед офіційним стартом сезону - грою проти «Партизана».

20 липня динамівська делегація відбула з Австрії до Польщі (до Любліна).

Слід зазначити, що гра у Любліні відбудеться без присутності гостьових фанів. Втім, і гра-відповідь, 31 липня, теж пройде без гостьових уболівальників. Таке рішення клуби ухвалили спільно з огляду на проросійські настрої у сербських уболівальників та бажання уникнути конфліктів між фанами як на стадіоні, так і за його межами.

До того ж через те, що «Партизан» отримав одноматчевий бан від УЄФА за расизм, його домашній поєдинок проти «Динамо» пройде взагалі за порожніх трибун.

Партизан

Бєлградці напередодні матчу проти «Динамо» вже встигли стартувати у чемпіонаті Сербії. У дебютному поєдинку нового сезону «Партизан» на виїзді переміг «Напредак» - 1:0. Єдиний м'яч на третій компенсованій хвилині до часу другого тайму забив Салданья.

Перед грою наставник бєлградців Станоєвич заявляв, що до цього поєдинку його команда має бути готова на сто відсотків і навіть більше. Хоча, якщо судити суворо щодо гри, то готовність «Партизана» дуже складно назвати ідеальною. Команда виглядала дуже сірою, і лише після того, як у опонента було вилучено гравця, почала щось показувати в атаці. Гол, який забив Салданья - це єдиний удар у площину воріт у другому таймі від гравців «Партизана».

Власне, цього бразильського форварда називають головною зіркою нинішнього «Партизана». У минулому чемпіонаті Сербії він став найкращим бомбардиром. На його рахунку - 17 влучних ударів.

А ось інших своїх лідерів «Партизан» цього літа розпродав. Баждар пішов у «Сарагосу», Ілич - у «Болонью», Білич - в АЗ, а Стойкович - у «Дебрецен».

Перед початком цього сезону «Партизан» очолив Александар Станоєвич, який до цього працював у турецькому «Коньяспорі».

Саме під керівництвом Станоєвича «Партизан» цього літа провів кілька товариських матчів проти рашистських клубів. І це той самий Станоєвич, який сказав, що рівень київського «Динамо» відповідає рівню «Динамо» зі столиці кацапстану.

Історія протистоянь

Суперники перетиналися раніше у груповому турнірі Ліги Європи. Було це у сезоні 2017/2018. Тоді обидва поєдинки виграли динамівці.

У Бєлграді «біло-сині» здобули мінімальну перемогу 3:2. Причому показово, що після першого тайму кияни програвали 0:2, однак у другій половині зустрічі зуміли переламати гру. Два м'ячі на рахунку Жуніора Мораєса, один у Буяльського.

А ось зустріч у відповідь у Києві пройшла повністю під диктовку господарів. Українська команда виграла 4:1. Знову виблискував Мораєс: на його рахунку хет-трик. Ще один м'яч авторства Морозюка.

Прогноз

Тренер динамівців Сергій Федоров заявив, що перед «Динамо» стоїть чітке завдання - пройти «Партизан». Мовляв, суперник - «сильний і незручний», вирізняється «характером та непоступливістю», але «біло-сині» мають брати своє.

Якщо говорити об'єктивно, то з Федоровим важко не погодитись. Цьогорічний «Партизан» не є непереборною перешкодою. Навіть з урахуванням того, що динамівцям довелося до певної міри форсувати підготовку до старту в єврокубках.

Бєлградці розпродали своїх найкращих виконавців, а нинішньому поколінню ще треба зігратись. Ще потрібно знайти свій стиль і нинішньому наставнику партизанів Станоєвичу. Так, нерви пошматувати «Партизан» може. Але не більше. Тому припустимо, що «Динамо» здобуде впевнену перемогу з різницею у два м'ячі.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Вівчаренко, Попов, Малиш, Тимчик, Пыхальонок, Бражко, Кабаєв, Буяльський, Шапаренко, Ванат

«Партизан»: Йованович, Антич, Муякіч, Маркович, Джурджевич, Арріага, Шчекіч, Калулу, Чжун, Трифунович, Салданья.

23 липня, вівторок

Динамо - Партизан
Люблін. «Люблін Арена». 21:00
ТБ-трансляція на телеканалі 2+2 і Youtube-каналі Динамо
Арбітр: Крістіан Дінгерт (Німеччина)
ДИНАМО - ПАРТИЗАН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:1
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 липня 2024, 20:00 15

Турнірна доля підопічних Дмитра Михайленка перебуває в їхніх руках

Коментарі