Ігор БЄЛАНОВ: «Правильним варіантом буде залишити Минай у Прем'єр-лізі»

Володар Золотого м'яча висловився про те, хто має замінити «Дніпро-1»

До старту сезону-2024/25 в Українській Прем'єр-лізі залишається лише дванадцять днів, а ім'я команди, яка має зайняти вакантне місце після виключення «Дніпра-1» з числа учасників футбольної еліти, поки не визначено.

Рішення щодо заміни дніпрян повинно бути ухвалене сьогодні на Виконкомі УАФ.

Як відомо, розглядатимуться два варіанти: перший з них передбачає заміну в особі «Миная», який посів передостаннє, 15-е місце за підсумками минулого сезону, а другий - переможець міні-турніру, в якому будуть брати участь той же «Минай», «Металіст 1925» і два колективи першої ліги, що не змогли використати своїх шансів потрапити до еліти через перехідні матчі з представниками еліти - «Лівим берегом» та «Епіцентром».

Якої думки щодо визначення заміни «Дніпра-1» дотримується володар «Золотого м'яча» 1986 року Ігор Бєланов, дізнавався кореспондент Sport.ua.

- Перш за все, хотілося б сказати про «Дніпро-1». Дуже шкода, що втратили цю команду. Удвічі прикріше, що вона не тільки вийшла із складу учасників УПЛ, а й не братиме участі у єврокубковому розіграші. А це втрачена можливість поповнити скарбничку України балами у таблиці коефіцієнтів УЄФА.

- Як, на ваш погляд, повинна відбуватися заміна «Дніпра-1» в УПЛ?

- Все залежить від остаточного рішення Виконкому УАФ. На мій погляд, у даній ситуації єдиним правильним варіантом буде залишити «Минай» у Прем'єр-лізі, оскільки проводити міні-турнір за участю чотирьох клубів вважаю недоречним хоча б через існуючий брак часу.

Раніше Мирон Маркевич назвав команду, яка має зайняти місце Дніпра-1 в УПЛ.

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 липня 2024, 17:10 6

Гру можна буде подивитися і на Youtube