Маркевич назвав команду, яка має зайняти місце Дніпра-1 в УПЛ

Легендарний український тренер вважає, що за спортивним принципом повернути треба «Минай»

Легендарний український тренер Мирон Маркевич назвав команду, яка має зайняти місце «Дніпра-1» у наступному розіграші Української Прем'єр-ліги.

- За ідеєю, замінити дніпрян за спортивним принципом повинен «Минай», хоча у клуба є багато проблем - зокрема, із освітленням на власному стадіоні. Наскільки відомо, у разі продовження прописки в УПЛ закарпатська команда планує проводити домашні матчі у Львові. Та я переконаний, що минайцям потрібно грати вдома, на Закарпатті. Адже є ще ужгородський стадіон «Авангард». Я якось побував у Минаї, коли закарпатці приймали вдома «Металіст 1925» - і був дуже вражений енергетикою, яку створювали глядачі на трибунах. Вболівальники дуже багато зробили для того, щоб «Минай» той матч виграв. Такої підтримки минайські футболісти більше ніде не дістануть. А це дуже важливо. Після впевненого виступу «Миная» у весняній частині минулого сезону його футболістів розібрали інші клуби - і де тепер брати нових? Втім, можливо Желько Любенович знову щось придумає. Адже можна сказати, що він з нічого зробив команду - і вона майже врятувалась від «вильоту». Їй не вистачило якоїсь дещиці.

- На що може розраховувати «Минай» у разі, якщо все ж отримає право продовжити виступи у класі найсильніших?

- «Минай» зразка весняного відрізку сезону-2023/24 - це виключно команда тренера. Ігри це показали. Любенович зробив диво, втіливши у життя майже неможливе. Думаю, що і у новому сезоні так само буде. З Любеновича буде хороший тренер. Я йому бажаю успіху. У «Миная» є й хороший президент, який стільки років утримує цей клуб.

Раніше думкою щодо заміни «Дніпра-1» поділився Володимир Безсонов.

Дмитро Вербинський Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 липня 2024, 17:10 5

Гру можна буде подивитися і на Youtube

Коментарі