МИХАЙЛИЧЕНКО: «Найоптимальніший варіант заміни Дніпра-1 – це Минай»

Відомий фахівець висловив думку щодо ситуації навколо «Дніпра-1»

За останнє десятиліття український футбол втратив цілу низку команд, які завойовували медалі або були в ньому на видноті. У Дніпрі, яке вважається одним із найфутбольніших міст України, спочатку зник легендарний «Дніпро», а кілька днів тому така ж сумна доля спіткала і «Дніпро-1». З виходом цього клубу зі складу учасників УПЛ виникла термінова необхідність замінити його іншим.

Існує два можливих варіанти, перший з яких передбачає продовження прописки в класі найсильніших «Миная», а другий пов'язаний із проведенням міні-турніру, у якому два вибулих було з еліти колективи - «Минай» та «Металіст 1925» - змагатимуться з третьою та четвертою командами Першої ліги - «Лівим берегом» та «Епіцентром», які невдало зіграли у матчах плей-оф.

Колишній гравець, а потім і головний тренер київського «Динамо» та збірної України Олексій Михайличенко висловив своє бачення у коментарі Sport.ua:

- Важко сказати, як щодо заміни «Дніпра-1» все відбуватиметься, адже є кілька варіантів рішень. Відтак визначити, яке з них вірне - це дуже складно. Можна зважати і на рейтинг, і на місце в таблиці, та й чув ще про міні-турнір за участю чотирьох команд. Однак коли його проводити і як це буде - важко уявити. Особисто мені прикро, що таку заміну потрібно робити перед самим стартом чемпіонату. Та найважливіше на даному етапі - щоб грало 16 команд.

І скажу ще ось що: яке б у цьому питанні рішення не було ухвалене, завжди будуть невдоволені. На мій погляд, на сьогоднішній день кандидатура «Миная», мабуть, є оптимальною. Дуже добре пам'ятаю весняну частину минулого чемпіонату, у якому закарпатська команда виглядала дуже переконливо. Якби вона в осінньому відрізку сезону діяла активніше і продуктивніше, то до весняних надзусиль справа не дійшла б. У «Миная» власний стадіон, та й багато ігор в Ужгороді проходить. Тож якщо брати до уваги різні чинники, то закарпатська команда у якості заміни «Дніпру-1» - оптимальний варіант.

- Що скажете про те, що трапилось з «Дніпром-1»?

- Мені дуже шкода «Дніпро-1». Місто Дніпро без команди Прем'єр-ліги - це нонсенс. Ми живемо в такий важкий час, та ще й таке трапляється, то це дуже прикро. Дуже шкода й харківську команду. Але ж ми не можемо не враховувати ті реалії, в яких живемо. На мій погляд, питання щодо заміни «Дніпру-1» можна було би вирішити трохи інакше, але брак часу, можливостей та коштів накладає відповідний відбиток у цій темі. Тому в таких ситуаціях дуже важливо знаходити компроміси.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 липня 2024, 11:20 5

Кріштіану і Джорджина в Саудівській Аравії

Коментарі