Віталій ПЕРВАК: «Лівий Берег – за проведення додаткового міні-турніру»

Головний тренер киян висловився на тему головної інтриги міжсезоння

22 липня на засіданні Виконкому УАФ буде прийнято рішення, хто виступатиме в УПЛ замість «Дніпра-1», який призупинив участь в змаганнях на професійному рівні.

Одним з претендентів на підвищення в класі є «Лівий Берег», який минулого сезону фінішував третім у Першій лізі.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер «Лівого Берега» Віталій Первак поділився думками стосовно визначення команди, яка може замінити дніпрян в еліті:

- Як на мене, справедливим було б проведенням додаткового міні-турніру за участю «Миная», «Металіста 1925», які втратили «прописку» в УПЛ, і «Лівого Берега» та «Епіцентра», котрі поступилися в перехідних поєдинках за право підвищитися в класі.

Для проведення такого турніру вистачить чотирьох днів. 25 липня команди збираються, наприклад, у Львові, де є сучасні стадіони, проводиться жеребкування двох півфінальних матчів. 28 липня - вирішальне протистояння, переможець якого й отримає путівку до Прем'єр-ліги.

Якщо Виконком УАФ зупиниться на такому варіанті, то «Лівий Берег» із задоволенням зіграє в такому турнірі.

- Але ж можуть виникнути організаційні проблеми з бронюванням готелів, орендою стадіонів, відміною запланованих останніх спарингів.

- Повірте, ніяких складнощів немає, більше того, оскільки поєдинки першого етапу розіграшу Кубка України 28 липня не відбудуться, як планувалося, то всі команди Першої ліги самі шукатимуть спаринг-партнерів, аби заповнити паузу.

- А «Лівий Берег» вже визначився з тими виконавцями, які візьмуть на себе весь тягар боротьби?

- Ні, селекційна робота ще триває. Наразі в моєму розпорядженні 20 польових гравців і два воротарі. На жаль, під час контрольного поєдинку з молодіжним складом «Шахтаря» пошкодив хрестоподібну зв'язку коліна наш воротар Віталій Чеботарьов й надовго вибув зі строю. Ось чому терміново запросили на перегляд Дмитра Фастова, який минулого року захищав ворота «Карпат». Ще один потенційний новачок - Данило Колесник, який раніше виступав за «Минай». Поки що підписали контракти тільки з двома літніми новобранцями: Євгеном Банадою з «Вереса» і Тарасом Галасом з молодіжного складу «Ворскли».

- Тоді наостанок, клубне керівництво вже повідомило, чого чекає від «Лівого Берега» в новому сезоні?

- Ні, зрештою, про які завдання може йти мова, коли ще остаточно не вирішено, в якій лізі виступатиме «Лівий Берег». Я ж зі своїми помічниками налаштовую підопічних лише на перемогу в кожному матчі.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 липня 2024, 22:56 13

Українці вийшли до півфіналу чемпіонату Європи