Джейк переміг Перрі. Тепер той хоче бою в ММА, а Пол кличе чемпіона UFC

І не забуваймо про Майка Тайсона

У ніч на 21 липня в США блогер та боксер важкої ваги (до 90,7 кг) Джейк Пол (10-1, 7 КО) переміг ще одного колишнього бійця ММА. Цього разу від його рук постраждав Майк Перрі, який впирався з усіх сил, але все ж витримати влучання опонента не зміг.

Далі у Джейка найбільший бій в кар'єрі. А можливо, навіть не один.

Перрі був перебитий начисто. Без шансів для бійця ММА та кулачних боїв

Майк Перрі ніколи не був гігантською зіркою. В ММА виступав на рівні міцного середняка, який б'ється відчайдушно, але за загальним рівнем часто програє суперникам. В боксі мав один-єдиний поєдинок, в якому програв нокаутом такому ж середняку, але з боксу.

Єдиною відрадою для нього в плані результатів став Bare Knuckle Fight - турнір, в якому на голих кулаках б'ються колишні боксери, бійці ММА, але перемагають все одно базові бійці кулачного стилю. Тому що для них це повноцінна робота, а для перших та других - забавка після кар'єри.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джейк Пол

Проте Перрі всього 32 роки і він не встиг отримати ту саму забавку після довгої та успішної кар'єри. І відігрався в кулачних боях. Шість поєдинків, шість перемог та три з них дострокові. Рекорд Майка в кулачних боях дійсно гідний.

Звичайно, це притягнуло увагу. Тим більше, що поєдинки у нього там яскраві, дивитись їх цікаво. Перрі виходив з рингу то з перебитим носом, то ще з якоюсь травмою. Завжди з розсіченнями. Бо це такий вид спорту - дуже травматичний. Але завжди перемагав.

Саме тому заміна Майка Тайсона на нього не виглядала погано. Незрозуміло, чи Майк зможе вийти на Джейка й восени, на коли перенесено бій. А от прямо тут і просто зараз зірковий Перрі, поки він ще нікому в кулачці не програв - це весело. Так ще й новий опонент Джейка в кулачних боях займався тим самим, що він у боксі - бив бійців ММА. Ідеальна пара.

Але продемонструвати щось, окрім характеру, в ринзі у Перрі не вийшло. І річ тут не тільки у першому швидкому нокдауні - він стався на старті зустрічі. Річ у тім, що Майк взагалі не мав зброї проти Джейка.

Перрі багато говорив про тулуб. Перед поєдинком він заявляв Полу, що той змінить свою думку про нього, як тільки почнуть заходити удари по тулубу. Проте річ у тім, що для цього удару треба підібратись до суперника. Хоча б на якусь відстань. Перрі цього не міг доволі довго.

У першому та другому раунді стались нокдауни. І, якщо перший більше нагадував флеш-нокдаун, то другий - вивірений та розумний. Здавалось, що вже зараз Майку кінець.

Проте характер зламав плани швидкої поразки Перрі. Він боровся. Один раз буквально кинув суперника на ринг. Намагався увірватись ближче. Декілька разів дістав голову суперника. До тулуба так і не дістався. Згідно зі статистикою Compubox, Майк завдав всього 4 удари по тулубу опонента.

У відповідь Джейк накидав удари звідусіль. Найкраще заходили передні бокові та джеби - бо Пол не хотів битись. І це доволі характерно, насправді. Джейку було дуже незручно пропускати удари Перрі. І не сказати, що Майк - нокаутер. Але молодий американець хотів триматись трохи далі або ближче в клінчі і робив все, щоб так воно і було.

Нокаут все ж прийшов. Це було логічно, тому що пропускати стільки і не впасти можуть одиниці, до яких Перрі не відноситься. Джейк влучив, вчепився в суперника, накидав купу ударів та завершив протистояння достроково. Майк встав і навіть казав, що готовий продовжити. Але, коли рефері попросив його зробити крок убік, Перрі заплутався в ногах. На цьому протистояння було завершено.

Getty Images/Global Images Ukraine

Це п'ятий суперник з ММА, якого побив Джейк Пол. Трьох він нокаутував - Тайрона Вудлі, Бена Аскрена і от тепер Майкла Перрі. Нейт Діас і Андерсон Сільва протрималися весь бій. Обидва створили Джейку багато проблем, хоч Сільва і побував у нокдауні.

Що тепер?

Наступний бій Джейка Пола відбудеться 15 листопада - проти Майка Тайсона. Якщо, звичайно, Майк зможе. Бо на цей бій його не пустило в першу чергу здоров'я - погіршилася ситуація з виразкою.

Пол вигадав собі ще одного опонента - Алекса Перейру. Каже, що, раз Алекс хоче провести боксерський поєдинок, то він готовий до такої зустрічі. А Перейра взяв і одразу зателефонував йому, поки Джейк знаходився у ринзі. Проте ні про що домовитись не вийшло. Вони перекинулись декількома фразами, після чого Пол відключився.

Наскільки це хороша ідея, незрозуміло. Тому що ми не бачили Алекса в боксі. Але те, що він спарингує з супертяжами - ні для кого не секрет. Джейк на їхньому фоні виглядає, як малюк. І те, що Перейра б'є так, що люди засинають в моменті - теж факт. В рукавичках він б'є так само - бразилець є колишнім кікбоксером.

Ще один варіант - Майк Перрі в ММА. Американця звільнили з Bare, про що повідомив Конор Макгрегор. Каже, що Майк пішов на зниження гонорару, щоб зустрітись з Джейком і програти так. А ще, заснував свою промоцію. Так що тепер Перрі має свій новий турнір, який тільки-но починається, але не має місця роботи.

Після бою він запропонував Джейку зустрітись в ММА. Пол має контракт з американською промоцією і готується битися за цими правилами. Але чи захочуть вони побачити ще і реванш такого побиття, просто за іншими правилами - загадка. Взагалі, в це віриться не дуже.

Тим більше, враховуючи, що попереду у Джейка Майк Тайсон, потенційно Алекс Перейра та бажання стати чемпіоном у крузервейті у боксі.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 липня 2024, 12:50 10

Старт розіграшу Кубка України переноситься

Коментарі