ПУШИЧ: 10 гравців прибули зі збірних пізніше, і це відставання відчувається

Наставник «Шахтаря» поділився враженнями від спарингу з «Бешикташем»

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич поділився враженнями від спарингу з «Бешикташем» (1:0), роботи підопічних на зборах та конкуренції в команді

- Містере, збори «Шахтаря» набирають обертів, команда провела черговий спаринг з «Бешикташем». Яку оцінку можете дати цій грі? Що сподобалося, а над чим ще треба працювати?

- Я можу порівняти ті матчі, що ми вже зіграли, за інтенсивністю та за зусиллями, які ми витратили, і, звісно, з кожним матчем ми набираємо. У нас завжди одна й та сама мета - підвищувати нашу інтенсивність, нашу відданість грі, і я хочу бачити щоразу ті принципи, що сповідує наш футбольний клуб. У спарингу з «Бешикташем» я справді був задоволений тим підходом, який продемонстрували гравці. Так, завжди є дуже багато речей для покращення, адже ми молода команда і ніколи немає межі ідеалу, тому повинні щодня вдосконалюватися. Але, розглядаючи ті ігри, найважливіше - це підхід футболістів, їхнє старання, і я був насправді задоволений тим, як вони дотримувалися наших головних базових принципів.

- У кожному матчі ви всім гравцям даєте змогу себе проявити. На якому рівні фізичних кондицій перебувають наразі «гірники» й чи можна сказати, що команда вже вийшла на найвищий рівень?

- Як я казав на початку, зробити це буде трохи складно на цьому етапі з тієї причини, що 10 гравців прибули пізніше після матчів за національні збірні. Ці два тижні відставання відчуваються, і це цілком нормальний процес. Але найважливіше, що вони дійсно важко працюють і присвячують весь свій час тому, аби надолужити втрачене. Так, іноді під час гри можна побачити різницю, але ми насправді ідемо за графіком, навіть його випереджаємо. Тому я дуже задоволений зусиллями, старанням своїх гравців та їхнім бажанням повернути фізичні кондиції, рівень гри та загалом повернутися на найвищий рівень.

- Яка кадрова ситуація наразі в команді? Бачили, що в матчі щось сталося у Коноплі, Гочолеішвілі тренується за індивідуальною програмою, можливо, ще є якісь втрати?

- Насправді немає серйозних травм, це невеликі ушкодження, над якими ми працюємо. І, так, через те, що деякі гравці дуже молоді, їх організм ще не до кінця адаптований - дехто ще не призвичаївся до сезону. Цілком нормальний процес, ми не вважаємо це травмами і тому, щоб уникати потенційних ушкоджень, коли бачимо, що у футболістів є невелика втома, то даємо трохи відпочинку. Це, власне, і є причиною того, чому ми граємо в кожному матчі з тотальною зміною складу між таймами: щоб вони могли, з одного боку, проявити себе та бути залученими до протистоянь, у хорошому сенсі цього слова, і щоб могли рости фізично та ментально. Ми будемо особливо обережними з тими хлопцями, які прибули пізніше на передсезонку, показники їхнього фізичного здоров'я дуже ретельно відстежуватимемо, щоб вони могли перебувати у якнайкращій формі.

- Зараз у команді на кожній позиції шалена конкуренція. Як це впливає на результати і на прогрес?

- Як у кожному великому клубі, як у клубі, що виграє багато титулів, конкуренція повинна бути нормальною частиною існування. Як я кажу своїм гравцям: зона комфорту - ваш найбільший ворог. У великому спорті немає місця для зони комфорту. Ми завжди створюємо умови для знищення цієї зони комфорту - у способі мислення, гри. Завжди має бути здорове протистояння всередині команди, і я хочу, щоб кожен з моїх гравців підштовхував один одного, у хорошому сенсі, до зростання. Як я бачив на тренувальній сесії сьогодні та протягом попередніх днів, це чудовий рівень конкуренції. Я був дуже задоволений їх віддачею і тим, як вони змагаються один з одним. Як я неодноразово наголошував: змагання в здоровому сенсі слова повинно бути завжди - і між гравцями, і між клубами.

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 19 липня 2024, 18:19 6

Українка більше не працює з Рамоном Слейтером

Коментарі