Збірна України дізналась суперника. Жеребкування плей-оф відбору до ЧЄ-2025

Українки проведуть матчі з Туреччиною, а потім із Грецією або Бельгією

19 липня у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування двох раундів плей-оф відбору Євро-2025 з футболу серед жіночих команд, в якому взяла участь і збірна України.

Всі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

За підсумками групового етапу кваліфікації путівки до фінального турніру чемпіонату Європи, який пройде з 2 до 27 липня 2025 року у Швейцарії, здобули по дві найкращі команди кожної групи Ліги А - Данія, Англія, Франція, Німеччина, Ісландія, Італія, Нідерланди та Іспанія. Ще одним учасником є збірна господарів (Швейцарія). Інші 7 путівок буде розіграно у двох раундах плей-оф (матчі вдома і на виїзді).

За підсумками жеребкування, суперником України у першому раунді плей-оф стала команда Туреччини. Перший матч синьо-жовта команда під керівництвом Володимира П'ятенка проведе на виїзді, а у відповідь - умовно вдома. Переможець цього протистояння в другому раунді зіграє проти найкращого у парі Греція - Бельгія.

Перший раунд плей-оф відбудеться 23-29 жовтня. В одному шляху команди, які посіли третє та четверте місця в Лізі А, зіграють із переможцями груп та трьома найкращими командами, які посіли другі місця в Лізі С. 8 переможців вийдуть до другого раунду.

В іншому шляху переможці груп (крім Швейцарії) і три найкращі колективи, які посіли другі місця в Лізі B, зіграють із найгіршою другою командою, чотирма збірними, які посіли треті місця, і найкращим четвертим колективом у Лізі B. Шість переможців вийдуть до другого раунду.

У другому раунді плей-оф (27 листопада - 3 грудня) 14 збірних розіграють 7 путівок до фінального турніру Євро-2025, де загалом мають виступити 16 учасників.

Жеребкування фінального турніру відбудеться 16 грудня.

Плей-оф відбору до жіночого Євро-2025

Перший раунд (23-29 жовтня)

Шлях 1

Шлях 2

Другий раунд (27 листопада - 3 грудня)

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 липня 2024, 14:24 42

Більшість проголосувала за «Минай»

Коментарі