Джейк битиметься з Перрі, поки Тайсон лікується. Чого чекати від бою?

Розраховувати Майку Перрі варто хіба на свій характер

У ніч на 21 липня в США повертається в ринг блогер та боксер важкої ваги (до 90,7 кг) Джейк Пол (9-1, 6 КО). Планувалось, що влітку він проведе свій найгучніший поєдинок - проти легендарного Майка Тайсона. Проте не склалось - здоров'я Майка погіршилось і протистояння перенесли.

Дату та бій все ж скасовувати не стали. Все ж до вечора готувались й інші боксери. А отже треба було знайти заміну. І вона вийшла цікавою - Майк Перрі, який непогано, але не більше того, виступав в UFC, але найкраще проявив себе в боях на голих кулаках.

Джейк мав створити історичний прецедент боєм проти Тайсона. А тепер не факт, що протистояння відбудеться

До протистояння між Джейком Полом і Майком Тайсоном можна ставитись по-різному. Бій дійсно отримав багато негативу на старті. І ще більше, коли отримав статус офіційного.

Фанатів боксу бентежить багато факторів. Наприклад, вік Майка. Як людина, якій скоро 60 років, може отримати офіційний дозвіл проводити повноцінні професійні поєдинки? Або, наприклад, чи варто Тайсону добивати свій рекорд можливою поразкою від блогера? Все ж Джейк, який стоїть поруч в списку з тим самим Ленноксом Льюїсом, викликає питання.

Getty Images/Global Images Ukraine. Майк Тайсон і Джейк Пол

Але з іншого боку це було б, безумовно, історичне шоу. По-перше, офіційне повернення Майка. Це, звичайно, дуже спірна тема, але Тайсон навіть з Роєм Джонсом не бився офіційно. По-друге, це був би перший боксерський вечір, який транслювали б на Netflix. А окрім Пола та Тайсона, там все ж планували й інші бої. Та ж Аманда Серрано отримала б нову, абсолютно унікальну для себе аудиторію.

Проте наразі статус бою - офіційно перенесений. Через виразку Тайсона і загальні проблеми зі здоров'ям. Чи повернуться вони до такого протистояння серйозно - незрозуміло. Тому що навряд здоров'я Майка стане сильно кращим.

А ще, бо сам Пол багато говорить про чемпіонський титул. Але не так багато для цього робить. Перемоги над Боурлендом та Огастом - це цікаво, але вони жодним чином не наближують боксера до чемпіонського звання. А перемоги над бійцями ММА та Майком Тайсоном - тим більше.

Проте, альтернатива Майку обрана цікава. Хоч і малоперспективна, але Майк Перрі, по-перше - Майк. А по-друге - завзятий боєць, який точно не планує здаватись просто так і отримувати свій чек.

Звичайно, оцінювати його кар'єру однозначно складно. Бо вона складається точно з трьох елементів. А може, й більше. Було у Перрі намагання відбоксувати за правилами боксу. Один поєдинок Майк програв - середняку Кенету МакНілу у 2015 році. Та ще й нокаутом у фінальному четвертому раунді.

Кар'єра в ММА теж не така, щоб сильно зіркова. Були зустрічі із тим же Дональдом Серроне. Але загалом Майк - не найзірковіший і далеко не найбільш топовий боєць UFC в історії. Досить яскравий, впертий, можливо. Але зірок з неба не хапав.

А от у кулачних боях нарешті він запалив. Зараз його рекорд там 5-0. Побиті були виключно колишні бійці ММА. Але загалом Майк вже став зіркою промоції Bare Knuckle навіть без титулу. Все ж настільки впевнено кар'єра колишніх бійців ММА там складається рідко. Впевненіше там виглядає хіба що Конор Макгрегор, який став співвласником промоції.

Тож, із цього боку вибір Перрі - розумний. Він молодий - всього 32 роки. При цьому точно має ім'я, яке впізнають. Він у хорошій фізичній формі, адже постійно виступає. І при цьому виступає саме в єдиноборстві, яке схоже на бокс. Як не крути, але ММА - не схожий на бокс.

Звичайно, є унікальні спортсмени, які можуть і там, і там виглядати добре. Той самий Андерсон Сільва. Чи навіть Нейт Діас, який дав Джейку класний бій. Але здебільшого ударна техніка ММА та боксу - геть різна. Що вже говорити про те, що в першому випадку є ймовірність потрапити у боротьбу, тому і захисна техніка відрізняється.

Тому такий варіант заміни Майка Тайсона виглядає розумно, цікаво, і в межах того, що проти Тайсона все ж можливо доведеться битись, обмежено небезпечно.

Getty Images/Global Images Ukraine. Майк Перрі

Хто фаворит?

Джейк Пол - відчутний фаворит у букмекерів. На нього можна поставити за 1.23. На його опонента Майка Перрі - за 4.25.

Головний мінус ексбійця ММА тут в його габаритах. Весь цей час Джейк готувався до бою у надважкій вазі. Він збирався важити понад сто кілограмів і битись з таким самим Майком Тайсоном.

Перрі же ж - менший хлопець. Він ніколи не важив сто кілограмів, а бойова вага у кулачних боях - трохи більше за 80 кілограмів. Близько 83-84 кг. Це все ж величезна різниця.

Те ж саме стосується і інших габаритів. Джейк, звичайно, не найбільший крузервейтер планети, але має 185 сантиметрів зросту та 193 см розмаху рук. Перрі може відповісти лиш 178 см і 180 см відповідних характеристик.

Тож ми маємо боксерський поєдинок між молодим хлопцем, який все, що робить - це боксує проти професійного спортсмена, який має єдиний бій в боксі, де він програв нокаутом. При цьому перший спортсмен відчутно більший за другого. Навіть в рамках крузервейту Джейк важить майже на десять кілограмів більше за Майка.

Єдине, на що може розраховувати Перрі - це своя впертість та сила характеру. На те, що він увірветься на ближню і заб'є опонента серією влучань. Це було б епічно. Але чи вірите ви в таке?

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 липня 2024, 13:49 11

Голкіпер «Реала» продовжить кар'єру в «Челсі»