Гольова посуха на Євро. Україна U-19 зіграла внічию з Норвегією

Другий матч на турнірі, а ще жодного м'яча в грі за участі команди Михайленка ми не побачили

Минає спекотний липень, і разом із тим минають дні чергового великого міжнародного турніру цього літнього міжсезоння. Чемпіонат Європи-2024 серед юнаків віком до 19 років у Північній Ірландії навряд чи може похизуватись таким самим рівнем зацікавленості глядачів, проте на ранньому етапі кар'єри для кожного з юнаків виграти турнір такого рівня випадає раз у житті.

Представники України не залишились поза нашою увагою й на цьому змаганні. Команда під керівництвом Дмитра Михайленка кілька днів тому стартувала матчем у рамках квартету A проти господарів турніру, але відверто не вразила (0:0). Насамперед - через підсумковий результат, бо в ще одному матчі нашої групи Італія святкувала перемогу над Норвегією (2:1), що вже було доволі неприємними для нас новинами.

Бо наступний матч доводилось грати саме проти «свердл», у яких уже не було шляхів до відступу. А оскільки за ці лічені дні відпочинку наш тренерський штаб так нічого й не зумів вигадати в тактичному плані, то розраховувати доводилось виключно на Данила Кревсуна та Матвія Пономаренка, які повернулись після дискваліфікації. Але ж це гравці ланки атаки, куди ще треба було дістатись за ходом гри.

У першому таймі з нашого боку взагалі не було жодної гостроти. М'яч залишався за командою Луїша Піменти, але не можна було сказати, що вона пропонувала щось таке, проти чого неможливо було впоратись. Радше самі «синьо-жовті» були готові в паніці привезти момент на власні ворота, або десь загубити суперника у штрафному, як це було аж двічі у випадках із Кіленом, але він так само двічі з правого краю перевіряв на міцність ближній каркас.

Знову всі сподівання були на розмову з тренером у перерві для нашої команди. І цього разу це знову спрацювало. У першій половині другого тайму все було так само невиразно, але вже далі з'явилась хоч якась гра разом із замінами. Проте тактика одних лишень дальніх ударів по воротах викликала певне нерозуміння й зрештою ні до чого, окрім подекуди гостроти, не призвела. А от суперники могли й зачепитись за три очки, коли Гонстад відверто нас пробачив наприкінці основного часу.

У заключному турі Україна гратиме проти Італії, а Норвегія зустрінеться із Північною Ірландією.

Чемпіонат Європи U-19. Груповий етап. Група A. 2-й тур.

Норвегія U-19 - Україна U-19 - 0:0

Попередження: Гарам, 71, Гольтен, 87, Андресен, 88 - Пономаренко, 27, Ващенко, 33, Маткевич, 57, Гаджиєв, 90+2

Норвегія U-19: Берсгейм - Андресен, Гольтен, Гарам (Рестен, 79), Лофтеснес-Б'юне - Гелланн - Еустбе (Банг-Кіттільсен,, 68), Гранос, Гернес (Браут, 68), Кілен - Фарос (Гонстад, 68).

Україна U-19: Крапивцов - Огарков (Єрмачков, 21), Михавко, Мельниченко, Гусєв - Ващенко - Маткевич, Кревсун, Гаджиєв, Тутєров (Шевченко, 62) - Пономаренко (Богданов, 62).

Арбітр: Генрік Налбандян (Вірменія).

Стадіон: «Сів'ю» (Белфаст, Північна Ірландія).

Удари (у площину): 15 (3) - 14 (2)
Кутові: 4 - 3
Офсайди: 1 - 3.

НОРВЕГІЯ U-19 - УКРАЇНА U-19. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 липня 2024, 16:20 8

Українська асоціація футболу не бачить підстав для розгляду питань стосовно клубу

Коментарі