Гібралтар подав скаргу до збірної Іспанії. Що сталося?

Причина полягає у святкуванні перемоги іспанців на Євро-2024

Футбольна асоціація Гібралтару подала скаргу до УЄФА у зв'язку з «вкрай провокаційними та образливими» святкуваннями гравців національної збірної Іспанії після їхнього тріумфу на чемпіонаті Європи.

У понеділок збірна Іспанії провела парад перемоги в Мадриді і зібралася біля міського фонтану Сібелес, де півзахисник збірної Іспанії Родрі, визнаний найкращим гравцем турніру, взяв мікрофон на сцені і скандував: «Гібралтар - це Іспанія».

Країна була визнана повноправним членом УЄФА в травні 2013 року, і того ж року УЄФА вирішила тримати Гібралтар та Іспанію окремо у відбіркових групах великих турнірів через «напружені» відносини між країнами.

Після святкувань Іспанії в понеділок Футбольна асоціація Гібралтару описала ці висловлювання як «вкрай провокаційні та образливі».

У заяві футбольної асоціації Гібралтару йдеться: «Асоціація сьогодні вранці звертається за порадою щодо подання скарги до керівного органу європейського футболу, УЄФА, у зв'язку з неприйнятними співами та піснями, що стосуються Гібралтару, які співали гравці чоловічої національної збірної Іспанії після перемоги на Євро-2024. У футболі немає місця для поведінки такого роду».

Гібралтар - заморська територія Великої Британії. Така приналежність оскаржується Іспанією, яка по-своєму трактує умови Утрехтського мирного договору, укладеного в 1713 році. В ході цього договору був здійснений перехід Гібралтару до Великої Британії.

Олексій Тіньков Джерело: The Athletic
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 липня 2024, 11:53 9

Каталонців зацікавив Олександр Петрусенко

Коментарі