КОВАЛЬ: «Спека змушує грати прагматично: контроль м'яча та вибухи»

Головний тренер луганської «Зорі» оцінив, як відбуваються збори команди

Головний тренер луганської «Зорі» Юрій Коваль оцінив як проходять збори команди.

- Практично весь час працювали та працюємо в дворазовому режимі. Будемо потрохи знижати навантаження. Хоча, вже до гри проти «Мури», підводили хлопців в більш-менш звичному для них графіку, який є перед матчами. Грали на стадіоні суперника, були вболівальники. Атмосфера нагадувала десь офіційні поєдинки. Непогана команда, бойова.

До початку нового сезону залишилось практично два тижні. Всі контрольні зустрічі були цікавими, інформативними. Є деякі складності зі складом, різна ступень готовності гравців. Хтось зіграв більше, хтось менше. Намагаємось використовувати різні схеми. Модель гри залежить не тільки від того, що хоче тренер, а й наявності футболістів. Відношенням хлопців до справи я задоволений. Приємно, що до нас приєдналися Ігор Горбач та Олександр Яцик.

- Часто запитують з приводу Крістофера Нваезе.


- Він скоро до нас приєднається, скоріш за все, вже в Україні. Крістофер нам сподобався на зимових зборах. Чекали його навесні, але не все буває так, як хочеться. Давайте побачимо його, а тоді й скажемо.

- В який футбол буде грати «Зоря» в новому сезоні?


- Наступний сезон повинен буде, перш за все, результативним в плані залікових пунктів. Чемпіонат Європи показав, що прагматична збірна Англії дійшла до фіналу. Важливо зберегти стабільність в цілому та стабільність в результатах. Якщо, наприклад, на полі є Герреро - це одна гра, коли немає яскраво вираженого форварда - інша гра.

Великий Валерій Васильович Лобановський казав свого часу, що треба вимагати від гравця те, що він може зробити. Не все можна натренувати. Зараз погодні умови, спека змушують нас грати прагматично: контроль м'яча та швидкісні вибухи. В таку погоду неможливо постійно пресингувати суперника.

- Чи чекаємо ще підсилення?

- Однозначно. Час ще є. Потрібна конкуренція. Гравці повинні розуміти, що якщо не викладаєшся на повну, то тебе замінять і потрібно буде знов виборювати місце в складі. Конкуренція допомагає прогресувати всім.

Олексій Тіньков Джерело: ФК Зоря Луганськ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 липня 2024, 16:31 2

Родрі вважає, що Дані Карвахаль заслуговує на найвищу індивідуальну нагороду