МИХАЙЛЕНКО: «Ми поставили мету для збірної України на Євро-2024 U-19»

Керманич збірної U-19 розповів, що стоїть завдання – потрапити до топ-4 ЧЄ

Головний тренер юніорської збірної України U-19 Дмитро Михайленко напередодні стартового матчу Євро-2024 U-19 проти Північної Ірландії відповів на запитання журналістів під час прес-конференції.

- Як пройшла підготовка до чемпіонату Європи, та чи всі готові до першої гри?

- Як завжди, ми не можемо бути на сто відсотків задоволеними. Але підготовка пройшла чудово, були дійсно хороші умови для тренувань, ми провели спаринг. Однак, на жаль, зараз міжсезоння, і гравці знову почали тренуватися не так давно. Повноцінно хлопці працювали лише два тижні, звичайно, бракує ігрового тонусу. Але всі в рівних умовах, тому не варто скаржитися. Щодня я бачу, що стан гравців покращується - і фізично, і психологічно, і з погляду того, як ми хочемо тут себе показати.

- Яку мету на цьому турнірі ви поставили для підопічних?

- Потрапити до четвірки найкращих команд. Ми на це сподіваємося і зробимо все можливе, щоб пройти якомога далі. Далі вже все залежатиме від нашого стану, від того, як ми будемо грати.

- Перший матч - проти господаря турніру, Північної Ірландії. Які ваші очікування від гри?

- Упевнений, що буде тиск, на трибунах будуть уболівальники. Незалежно від того, в якій частині Великої Британії грають команди, їх шалено підтримують. Будуть і свист, і крики, і ми маємо бути до цього готовими. Так само, як маємо бути готовими до будь-яких зовнішніх обставин, до вітру, до того, що гравці Північної Ірландії будуть супервмотивовані. Ми повинні відповідати спокоєм, коли ми з м'ячем, агресивністю, якщо це потрібно, пресингувати на кожній із ділянок поля й бути впевненими в собі та своїй грі. Кожен гравець відчуває відповідальність і важливість стартового матчу на таких турнірах, як чемпіонат Європи.

- Для всіх Євро - це свято, але наші хлопці кожен день починають із новин з України, оскільки війна триває. Це додатковий тиск для команди чи додаткова мотивація?

- Ми всі живемо в таких умовах, нам потрібно до цього звикнути і брати відповідальність на себе. Це для нас і тиск, і мотивація. Звичайно, хочеться, щоб цей тиск не впливав на гру, щоб хлопці все одно відчували свободу, творили на футбольному полі. Тому ми прагнемо, щоб вони все ж відчували в цьому мотивацію, яка рухає їх уперед, до перемог, це дуже важливо для України, для всіх, хто нас підтримує.

- Сьогодні - фінал Євро-2024. Чи буде команда дивитися гру?

- Фінал Євро-2024 - це тактичне навантаження. Будемо дивитися, будемо вболівати за красивий футбол.

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 липня 2024, 16:31 2

Родрі вважає, що Дані Карвахаль заслуговує на найвищу індивідуальну нагороду