«Це було боляче». Лунін розповів про свій стан після помилок на Євро

Український воротар не був здивований рішенням тренера перевести його в запас

Воротар національної збірної України Андрій Лунін розповів про свій стан після помилок на Євро-2024.

- Чемпіонат Європи був дуже особливим для України.

- Так, з початком війни футбол став ще більш особливим для країни, адже за нас вболівають мільйони українців, які хочуть трохи радості. Перед матчами вони надсилали нам відео, фото, аудіо, банери... Ми також бачили, що солдати були в окопах, зі зброєю і дивилися матчі. Ми бачили ці відео, чули бойові вигуки, постріли, але вони дивилися матч! Це нас дуже схвилювало, до мурашок по шкірі, але й додало тиску. Спочатку ми повинні були пройти через кваліфікацію у березні, і ми це зробили. А потім ми хотіли подарувати людям радість від того, що пройшли в плей-оф Євро, подякувати солдатам, які нас захищають... Ми дуже засмучені, що цього не сталося, тому що з тим футболом, який ми показали в другій і третій іграх, ми заслуговували на більше.

- Ви просили вибачення після першої гри...

- Так, це те, що я відчував. Цілком очевидно, що я зробив 2 помилки. Перша помилка технічна, і я думаю, що таке може трапитися, але це помилка. Я знаю, що означає помилка воротаря і помилка нападника. Помилка воротаря - це гол у 90% випадків. Другий гол - це невезіння, бо я не бачив, як м'яч вилетів, а потім втратив його з поля зору на півдорозі, бо захисник пішов на обведення. Я кинувся наосліп, але не влучив. Тому в кінці гри я вийшов вибачитися, це найменше, що я міг зробити. Я вибачився і продовжив працювати. Було шкода, тому що це вперше, коли команда з 4 очками не потрапила до 1/8 фіналу. Перша гра була вирішальною.

- Як тренер пояснив Вам, що ви не будете грати другу гру?

- Ніяк, ніяких пояснень не було. Ми ж не діти. Я теж аналізую матчі і знаю, добре я зіграв чи погано. Я готував себе морально, що не буду грати, але тренувався на 100% на випадок, якщо зіграю.

- І Ви дізналися про це безпосередньо перед матчем?

- Так, але я не здивувався, тому що морально я готувався кілька днів. Я був морально готовий не грати. Тому я був готовий допомагати поза полем. Очевидно, що це боляче. Таке вже було, але я два місяці грав з дискомфортом, в колінах і в лікті. Я приймав таблетки, робив спеціальні вправи, щоб продовжувати грати... Очевидно, я не хотів зупинятися, тому що це був мій рік, мій час показати клубу і моїм тренерам, що я дійсно цього вартий. Я зробив все, що міг, щоб подолати цей біль і добре закінчити рік. Я хотів допомогти і потрапити на чемпіонат Європи на вершині своєї гри через усі ті речі, про які ми говорили, щоб дати трохи радості українцям... Але я не кажу, що те, що сталося, було через ці проблеми. Зовсім ні. Я хочу сказати, що мені було шкода, що з усіма цими зусиллями я не зіграв краще в першій грі і не продовжив грати. Я не женуся за першими шпальтами чи визнанням.

- Чому ти кажеш, що на чемпіонаті Європи ти хотів довести свою цінність? Чи не відчуваєш ти, що вже багато чого показав протягом сезону?

- Чемпіонат Європи - це кінець сезону, найвищий рівень, де збираються найкращі гравці. Після року, який у мене був, я хотів завершити його на позитивній ноті.

Раніше Андрій Лунін поділився думками щодо війни в України.

Дмитро Вербинський Джерело: Marca
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 липня 2024, 16:00 0

Червона фурія заробила 28,25 мільйона євро

Коментарі