Андрій ЛУНІН – про війну: «Я просто прошу, щоб це закінчилося»

Український воротар «Реала» поділився думками щодо війни на батьківщині

Український воротар мадридського «Реала» Андрій Лунін поділився думками щодо війни на батьківщині.

- Як Вам вдається зосереджуватися на футболі, зважаючи на те, що переживає Ваша країна?

- Перші 2 місяці були дуже важкими. Я пам'ятаю першу ніч, коли все почалося... Це було дуже важко. І перші 2 місяці були дуже важкими для мене і моєї дружини. Я був більше ззовні, ніж всередині команди, якщо чесно. Тому що, коли у тебе сім'я і друзі в Україні, а ти бачиш ці бомбардування. Як футболіст, я був не в найкращій формі. У мене був стрес, я погано себе почував.

З часом, а це ненормально, ти звикаєш до того, що відбувається. Ми не усвідомлюємо, скільки часу минуло від початку війни. Люди там теж, і це дивує.

Я намагаюся не забувати про війну звідси. Коли я викладаю щось у мережі, то роблю це для того, щоб люди бачили, що відбувається, щоб бачили правду про те, що роблять росіяни... Я намагаюся простягнути руку допомоги, простягнути руку людям, які приїжджають з України до Іспанії. Ми допомагаємо їм шукати роботу, допомагаємо з документами, з житлом.... Є багато мам, які виїжджають самі з маленькими дітьми, і ми допомагаємо їм з одягом, харчуванням.... Це наша рутина.

- Як далеко Ви бачите вирішення конфлікту?

- Я не знаю, я не розумію цього. Це дуже велика політика, а я дуже нормальна людина. Я лише прошу, щоб це закінчилося, і єдине, що я можу зробити - це допомогти. Але люди, які мають покласти цьому край, будь ласка, покладіть цьому край зараз.

Раніше Андрій Лунін розповів, як відпочив після провалу на Євро.

Дмитро Вербинський Джерело: Marca
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 липня 2024, 01:19 0

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі