Новачок Шахтаря – про позицію на полі, трансфер, Срну та Судакова

Франьїч прокоментував свій перехід до української команди

Новачок «Шахтаря» Бартол Франьїч розповів про трансфер у нову команду, позицію на полі та спогади від матчу з Георгієм Судаковим, Артемом Бондаренком та Михайлом Мудриком.

Гравця, найімовірніше, взяли на позицію центрального захисника.

- Бартоле, ласкаво просимо до «Шахтаря»! Перш ніж почнемо говорити про тебе більш детально, поділися своїми враженнями та думками щодо переходу до клубу.
- Перше враження - чудовий клуб. Усе, що я тут побачив, вражає. Так, ми зараз перебуваємо в Словенії, проте я думаю, що в Україні теж побачу відповідний рівень. Очікую, що все буде на висоті.

- Розкажи про перемови щодо твого трансферу. Що відіграло ключову роль в ухваленні рішення приєднатися до «Шахтаря»?
- Усе відбувалося швидко. Дарійо Срна та інші хорвати в штабі дуже мені допомогли, розповіли про клуб і, звісно, про поточну ситуацію в країні. Але я вирішив, що це гарна нагода для мене, тому я тут.

- Дарійо Срна - легенда «Шахтаря», світового та хорватського футболу. Можливо, для тебе він також був кумиром, коли ти був молодим гравцем?
- Звісно. Гадаю, він є кумиром багатьох у Хорватії. Він один з тих, хто провів найбільше матчів за збірну. Тому, так, він кумир для мене та багатьох хорватських гравців.

- Чи пам'ятаєш матчі із «Шахтарем» у Юнацькій лізі УЄФА 2019 року, адже тоді ти грав проти нинішніх одноклубників?
- Так, пам'ятаю. Важкі матчі для нас, надто в Україні. Ми перемогли в Хорватії, але було дуже складно. Тоді я виступав за «Динамо» (Загреб), це був чудовий період для мене.

- Можливо, пам'ятаєш Судакова чи інших гравців?
- Пам'ятаю Судакова, Бондаренка, який був капітаном. Говорив з ним про ті матчі. Також пам'ятаю Михайла Мудрика. Гарний досвід для всіх нас.

- Як охарактеризуєш нинішній «Шахтар»?
- Вважаю, «Шахтар» - відмінна команда. Раніше у складі було багато бразильців. Знаю, що ситуація в Україні зараз не найкраща, проте в клубі багато гарних футболістів, я переконався в цьому на тренуваннях. Думаю, набуду в «Шахтарі» чудового досвіду.

- Поговорімо про твою позицію. Ти досить різнобічний футболіст, адже можеш грати опорника, центрального захисника, а ще іноді виходиш на лівому фланзі оборони. Чи спілкувався вже з Маріно Пушичем? На якій позиції планує тебе задіяти головний тренер?
- Так, раніше в молодіжці я грав переважно в центрі поля. В основній команді загребського «Динамо» був центральним та лівим крайнім захисником. Я говорив із тренером, він бачить мене на місці центрального захисника, а також на інших двох позиціях за необхідності, проте передусім на позиції центрального захисника.

- Яка позиція є найбільш комфортною для тебе?
- Центральний захисник та опорний півзахисник - мої улюблені позиції.

- Ти був капітаном у всіх командах академії «Динамо» (Загреб). Розкажи про свої лідерські якості та основні футбольні переваги.
- Так, я був капітаном молодіжних команд, що добре вплинуло на мене й розвинуло в мені корисні якості. На мою думку, я можу бути лідером команди та допомогти досягти значних успіхів.

- Ти вже вибрав ігровий номер?
- Так, номер 4.

- Чому?
- Тому що він був вільним, до того ж раніше мені подобався.

- Чи комфортно почуваєшся в команді?
- Так. Я нещодавно долучився, спілкувався з багатьма збірниками, а також познайомився з усіма хлопцями. Гарний колектив. Вважаю, на нас чекає чудовий сезон.

- Розкажи про свої амбіції в «Шахтарі».
- Головне - бути сильною командою, так ми досягнемо успіху й здобудемо багато перемог і трофеїв. Також є бажання подолати груповий етап Ліги чемпіонів. Сподіваюся на чудовий сезон!

- «Шахтар» - український клуб, в Україні триває повномасштабна війна. Колись ваш народ теж переживав такі страшні часи. Що можеш про це сказати?
- Звісно, війна - це завжди погано... Ви, як і Хорватія тоді, є сильною країною. Ми переживаємо разом з вами. Попри все, сподіваюсь, усе буде добре і війна скінчиться якнайшвидше.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 липня 2024, 13:40 16

Представники елітного дивізіону чемпіонату України вирішили долю дніпровського клубу