Асистентом Гури у Шерифі став українець

Тренер повернувся до знайомого клубу, в якому був футболістом

Український тренер тираспольського «Шерифа» Юрій Гура у сезоні 2024/25 буде працювати із співвітчизником у тренерському штабі. Ним став Дмитро Пархоменко, останнім клубом якого був угорський «Діошдьєр». До найтитулованішого клубу Молдови цей 45-річний фахівець потрапив не випадково. Справа в тому, що на початку нинішнього тисячоліття він більше двох років був гравцем «Шерифа», двічі вигравши з ним золоті нагороди чемпіонату та Кубок Молдови.

Крім виступів в Україні та у молдовському футболі, Дмитро Пархоменко пограв ще у трьох країнах - Болгарії, Азербайджані та Вірменії.

- Я повернувся до клубу, в якому грав багато років тому, - сказав у розмові з кореспондентом Sport.ua Дмитро Пархоменко. - Всі, хто працює в керівництві клубу, мені добре знайомі, тому проблем з адаптацією не було. З першого дня включився в роботу, працюю одним із помічників Гури, відповідаючи за оборонну лінію. Так само, як і відповідав у Андрія Пархоменка у «Балканах» та у Сергія Кузнєцова у «Діошдьєрі».

Сьогодні Юрій Гура у співпраці із своїм новоспеченим асистентом дебютують у Лізі Європи у домашньому матчі із азербайджанським клубом «Зіря».

Раніше український тренер «Шерифа» Юрій Гура висловився про трансфери українських гравців у молдовський гранд.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 липня 2024, 17:52 0

У пріоритеті залишається чемпіонат Іспанії