Володимир КОВАЛЮК: «В фіналі Іспанія зустрінеться з Нідерландами»

Колишній футболіст висловив думку про півфінальні матчі Євро-2024

Колишній гравець «Динамо», «Шахтаря», «Волині» Володимир Ковалюк в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями про вчорашній півфінальний матч Євро-2024 в Німеччині між футболістами Іспанії та Франції й зробив прогноз на другий півфінал, в якому сьогодні поміряються силами збірні Нідерландів і Англії:

«Впевнений, протистояння іспанців та французів сподобалося шанувальникам футболу. Спочатку склалося враження, що досвідчений керманич «синіх» Дешам зуміє переграти тактично іспанців, взявши на озброєння схему 4-3-3 з швидким і креативним Дембеле в старті. Думаю, це було зроблено для того, аби мобільним нападникам було простіше виходити з-під високого пресингу іспанців. Коли ж французи вийшли вперед у дебюті, то враховуючи їхнє вміння оборонятися, вже вони ставали фаворитами. Але іншої думки був Ямал. Він став автором феноменального удару. Не можна сказати, що цей вундеркінд стане відкриттям Євро-2024, адже він вже один з лідерів уславленої «Барселони», але те, що претендуватиме на звання кращого гравця чемпіонату - факт.

Основу збірної Іспанії складають молоді футболісти, яких не лякають титули суперників. Навпаки, це тільки додає їм наснаги продемонструвати свої кращі якості й перемогти. Плюс довіра тренера. Ось ця заточеність на атаку, пошук найкоротших шляхів до воріт й вибила з колії французів, котрі не встигали за переміщеннями суперника, що додав в інтенсивності.

У другому півфіналі я віддаю перевагу збірній Нідерландів в поєдинку з англійцями, які наразі демонструють якийсь консервативний стиль. За британцями спостерігати нудно, їхні дії передбачувані, хоча серед них не бракує креативних виконавців.Таке враження, що вони стали заручниками ігрової філософії свого керманича Гарета Саутгейта. Дуже багато залежатиме від того, чи зуміють підопічні Рональда Кумана нейтралізувати лідерів англійців Кейна і Беллінгема».

Раніше ми повідомляли, що президент Франції Еммануель Макрон відреагував на виліт збірної від Іспанії на Євро-2024.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 липня 2024, 07:05 11

Головним фаворитом тепер є іспанець Родрі

Коментарі