Еліна Світоліна – Єлена Рибакіна. Прогноз на матч 1/4 фіналу Вімблдона-2024

Поєдинок відбудеться 10 липня, орієнтовний час початку гри – 15:30 за Києвом

10 липня українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 21) проведе поєдинок 1/4 фіналу Вімблдона-2024.

Українка вийде на корт проти 4-ї ракетки світу Єлени Рибакіної (Казахстан, WTA 4). Зустріч відбудеться першим запуском на центральному корті. Орієнтовний час початку гри - 15:30 за Києвом.

Еліна Світоліна

Еліна Світоліна досить впевнено дісталася до цієї стадії трав'яного мейджора і перебуває в кроці від того, щоб захистити очки за торішній півфінал.

На своєму шляху до 1/4 фіналу українка здолала Магду Лінетт, Юле Німаєр, Онс Жабер та Ван Сіньюй. Проблеми Еліні створила лише Лінетт, хоч й там Світоліна могла закрити суперницю у двох партіях.

Зараз у Світоліної справді реальний шанс вперше у кар'єрі виграти титул Grand Slam. Пофантазуємо: виграти у Рибакіної, здолати Остапенко, банально перебігати її, вийти у фінал, де не буде суперниці елітного рівня, віддати всі сили та провести матч життя.

Але зараз - Рибакіна. Єлена - абсолютно незручна опонентка. На додаток до всього ще й із чудовою подачею, яка не підводить її на цьому турнірі. Ну і важливо врахувати, що у 2022 році вона виграла титул Вімблдонського турніру.

Якщо розбирати гру Еліни, то в поєдинках з Лінетт та Німаєр питання є, а ось із Жабер та Ван Сіньюй - майже ідеальний теніс, особливо з китаянкою.

Еліна за останні дві зустрічі жодного разу не віддала свою подачу. Вперше за 3 роки Світоліна провела два якісні поєдинки на своїх геймах. На додачу до всього, Еліна є найкращою тенісисткою на Вімблдоні з відіграних брейк-пойнтів - 16 із 20 (80%).

І характер. Світоліна завжди їм славилася. Вона грає до кінця, пробує та намагається. Окремо відзначимо матч із Ван Сіньюй. Так, суперниця відверто не топ. Але вийти після жахливих ранкових новин і програти всього 3 гейми... Це була злість, причому спрямована у правильне русло, емоції та бажання показати, що ось я - українка, я граю за країну. І ще Еліна - мама. Думаю, розумієте, до чого я...

Сподіваємося, що Світоліна вийде на корт проти Рибакіної з такою ж самою волею до перемоги. А вся країна просто зобов'язана увімкнути її поєдинок та підтримувати, нехай і здалеку.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Єлена Рибакіна

Гра Рибакіної будується від подачі та потужного форхенду. Щось протиставити цьому максимально складно. У найкращий її день уродженку москви навряд чи можна здолати.

Але в 2024 році в Рибакіної дуже часто щось болить. Вона чотири рази за пів сезону знімалася чи до поєдинку, чи під час: Дубай, Індіан-Веллс, Рим та Берлін. Причому в столиці Німеччини Єлена виступала якраз перед стартом Вімблдона. Під час ігор на мейджорі проблем зі здоров'ям представниця Казахстану не мала, тому сподіватися на відмову навряд чи варто.

На Вімблдоні Рибакіна катком пройшлася по Русе, Возняцкі та Калінській. Єдиною, хто хоч якось нав'язала боротьбу, була 36-річна Лаура Зігемунд, котра зуміла виграти сет.

За кар'єру Рибакіна на траві виграла 32 матчі та програла лише 10. У Світоліної на цьому покритті баланс 28-23. В принципі, можна зробити висновок, що Рибакіна гратиме на своєму найбільш зручному покритті, а Еліна - на найбільш незручному. Але за останні два роки українка двічі доходила до чвертьфіналу і саме на Вімблдоні вона показує найкращий свій теніс, особливо після декрету.

Як протистояти Рибакіній? Після Олімпійських ігор у Токіо Світоліна так і не знайшла відповіді, програвши їй місяць тому на Ролан Гаррос без особливих шансів. Тоді у прев'ю до поєдинку я наголосив на тому, що Рибакіна не вміє перевертати ігри, а одна з головних переваг Еліни - досвід. Навряд чи щось змінилося в цих компонентах, але сподіваємося, що результат буде іншим.


Getty Images/Global Images Ukraine. Єлена Рибакіна

Статистика особистих зустрічей

Раніше суперниці грали між собою чотири рази. Рахунок 2:2.

До Ролан Гаррос 2024 (6:4, 6:3 у 1/8 на користь Рибакіної) дівчата тричі грали на різних покриттях: ґрунт (фінал Страсбурга 2020 - Світоліна виграла 6:4, 1:6, 6:2), трава (1/8 Істбурна 2021 - Рибакіна перемогла з рахунком 6:4, 7:6) та хард (Олімпіада в Токіо - перемога Еліни 1:6, 7:6, 6:4).

Відеоогляд матчу Світоліної та Рибакіної на Ролан Гаррос 2024

Прогноз

Рибакіна знову фаворитка. Єлена на цьому мейджорі вже віддавала сет суперниці, яка слабша за Еліну. Тому варіант із форою Світоліної (+1.5) за сетами, враховуючи її рівень гри в останніх двох поєдинках, виглядає непогано. Коефіцієнт - 1.77.

Прогноз Sport.ua
Еліна Світоліна
10.07.2024 -
15:30
Єлена Рибакіна
Фора Світоліної (+1.5) 1.77 Зробити ставку
Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 липня 2024, 01:19 0

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі