3 серпня в Києві відбудеться великий вечір боксу. Відомі подробиці

У головних боях вечора боксуватимуть Арам Фаніян і Сергій Радченко

Українська промоутерська компанія SpartaBox Faniian Promotions анонсувала масштабний вечір боксу в столиці, запланований на 3 серпня. Ми поспілкувалися з промоутером Ігорем Фаніяном, який розповів про майбутнє шоу.

- Ігоре, твоя промоутерська компанія анонсувала великий вечір боксу у Палаці спорту. Розкажи в двох словах про те, що там відбуватиметься і чому це шоу не варто пропускати?
- Наше шоу відбудеться 3 серпня. Це буде великий вечір боксу. Я вважаю, що в найближчі 5 років в Україні не буде нічого навіть схожого. Це буде дійсно велике шоу міжнародного формату. Це шоу включає в себе не тільки бої за престижні міжнародні титули, а й благодійну місію, яка повинна бути зараз у кожного з нас.

Ми хочемо, щоб наш благодійний вечір боксу допоміг нашим військовим, які втратили кінцівки. До речі, в андеркарді нашого вечора буде поєдинок, у якому буде бій між боксерами на протезах. Один з учасників - ветеран війни.

В головних боях вечора мій брат Арам Фаніян проведе бій за титул WBO Global, а Сергій Радченко проведе бій за титул WBC Silver.

- Починаючи з періоду коронавірусу і по сьогоднішній день, українські промоутерські компанії почали проводити вечори боксу в маленьких клубах і залах. Твоя компанія єдина в Україні, хто вже вдруге проводить вечір боксу в Палаці спорту. Чому саме там?
- На сьогоднішній день рівень боксерів, які виступають у моїх шоу, вищий, ніж у інших українських промоутерських компаній. Я нікого не хочу образити, я тільки констатую факт і пояснюю, чому нас цікавить саме Палац спорту. Статуси наших боїв вищі, титули більш значущі, тому ми хочемо показувати відповідний рівень і проводити бої на головній спортивній арені. А загалом, в сьогоднішніх реаліях, без допомоги меценатів, без людей, які люблять бокс - взагалі б не було боксу ніде. Усі промоутери України, усі тренери та менеджери докладають великих зусиль, щоб знайти спонсорів, які допоможуть розвивати бокс і рухати наших боксерів у міжнародних рейтингах.

- Наскільки складно зараз привезти в Україну іноземних спаринг-партнерів і суперників? Чи побоюються вони сюди їхати? Просять якісь особливі умови?
- Зараз ніхто не хоче приїжджати в Україну. Вони бачать по телевізору кадри бойових дій, зруйновані прифронтові міста і прильоти по житлових будинках по всій країні. Звичайно ж після таких кадрів вони не хочуть сюди їхати.

Не кожен спаринг-партнер або суперник погоджується приїхати в Україну. Здебільшого погоджуються такі, знаєте, драйвові хлопці.

- Твій брат Арам у головному поєдинку вечора проведе бій за титул проти суперника з Мексики. Що можеш сказати про цього суперника?
- Суперник Арама - типовий мексиканець, який готовий зарубатися, який непоступливий і міцний. Він шульга. У Арама було не так багато суперників шульг, тому ми ретельно готуємося під шульгу, вивчаємо суперника, готуємося як завжди серйозно. Для нас важливо, щоб пояс залишився в Україні.

- У разі завоювання цього титулу, чи є ймовірність, що Арам потрапить у топ-15 рейтингу WBO?
- Дасть Бог, ми виграємо цей пояс і тоді Арам потрапить у топ-15 світового рейтингу WBO. Ми хочемо і далі рухатися за цією версією і прийти до бою за звання чемпіона світу.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 15 липня 2024, 07:53 2

Тайсон відзначив Мозеса Ітауму