Іспанія – Франція. Прогноз і анонс на матч півфіналу Євро-2024

Головний фаворит проти головної віддушини

Партнер проєкту - ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!

Дев'ятого липня у Мюнхені на «Альянц Арені» відбудеться перший півфінальний матч Євро-2024. За вихід у головний поєдинок турніру посперечаються збірні Іспанії та Франції.

Іспанія

Ера великої «Фурії Рохи», яка виграла два Євро та один Мундіаль, завершилася після чемпіонату Європи 2012 року. З того часу збірна Іспанії переживає хворобливу зміну поколінь. І зміну ігрової моделі.

«Тікі-така» залишилася в минулому - разом із її апологетами: Хаві, Іньєстою, Вільєю, Бускетсом. До нових реалій нове покоління збірної Іспанії пристосовувалося дуже болісно.

Фішкою нинішньої «Фурії» називають чудове проходження групових етапів та виліт на ранніх стадіях плей-оф. Однак і минулого Євро, і нинішнього Іспанія пробилася до півфіналу. І якщо на ЧЄ-2020 команда Луїса Енріке чимось і дивувала, то це високим відсотком володіння м'ячем, то на ЧЄ-2024 команда Луїса де ла Фуенте дивує чудовою грою.

Без перебільшення можна відзначити, що збірна Іспанії - найяскравіша команда цьогорічного Євро. Піренейці блискуче розпочали груповий турнір, розгромивши збірну Хорватії 3:0, і з того часу не скидають обертів.

До того ж слід зазначити, що «Фурія» потрапила в справжню «групу смерті» - окрім хорватів, бронзових призерів останнього Мундіалю, там були й чинні чемпіони Європи - італійці, а також бойова Албанія.

Усіх цих суперників іспанці перемогли. Із загальним рахунком 5:0. І завчасно вийшли до 1/8 фіналу з першого місця, ставши єдиною командою турніру, яка не пропускала на груповому етапі.

У першому раунді плей-оф підопічні де ла Фуенте впоралися з головним відкриттям турніру - збірною Грузії. Іспанці першими пропустили, але потім зуміли забити чотири м'ячі.

У чвертьфіналі на Іспанію чекав більш досвідчений суперник - Бундестім. Вперше на Євро-2024 іспанці не домінували над опонентом. Більше того, якби німці дотиснули «Фурію» в овертаймі, то такий підсумок протистояння був би сприйнятий у всіх таборах як належне.

Однак саме Іспанія дотиснула «Манншафт» на останніх хвилинах другого екстратайму. Іспанці забили головою (відзначився Меріно).

Примітно, що у верхових дуелях, якщо судити за статистичними показниками, Іспанія виявилася вдвічі кращою за Німеччину. За ту Німеччину, яка завжди славилася пануванням у повітрі.

Переродження «Фурії» пов'язане з багатьма факторами. Насамперед через появу нових талантів: Родрі, Карвахаля, Ямаля, Вільямса, Морати. Слід відзначити і нинішнього наставника команди - де ла Фуенте, який виявився гнучкішим за свого попередника (Енріке) і не зациклений на тотальному володінні м'ячем.

У грі проти французів де ла Фуенте не зможе розраховувати одразу на трьох гравців основи. Захисники Ле Норман та Карвахаль змушені пропустити півфінал Євро через перебір карток. А ось Педрі не зіграє через травму. Для півзахисника «Барси» турнір вже закінчено.

Луїс де ла Фуенте, головний тренер збірної Іспанії:

- Я впевнений, що всі мої гравці готові до півфіналу. Вони грають на дуже високому рівні. Мої гравці ненаситні. Я пишаюся тим, що треную таких футболістів. Я знаю багатьох із них багато років. Ми не можемо ставити під сумнів їхню гордість, якість і відданість справі. Вони мають можливість виграти турнір.

Франція

З великої хмари вийшов рідкий дощ. Збірна Франції до Євро підходила у статусі не лише віце-чемпіона ЧС-2022, а й одного з головних, якщо не найголовнішого, фаворита ЧЄ-2024. Однак, якщо судити суворо щодо гри, то команду Дешама можна назвати одним із головних розчарувань нинішньої континентальної першості.

Французи зі скрипом подолали груповий етап. У своїй групі (крім «Ле бльо», там були Нідерланди, Австрія та Польща) «сині» посіли друге місце (після австрійців). Але саме команду Рангніка Франція перемогла 1:0. В решті поєдинків було зафіксовано нічиї (0:0 з Нідерландами та 1:1 з Польщею).

У 1/8 фіналу Франція не без проблем переграла Бельгію - 1:0.

У чвертьфіналі проти Португалії підопічні Дешама добре контролювали м'яч і суперника, але пробити захист опонентів не змогли. Основний та додатковий час завершився внічию, і лише в серії післяматчевих пенальті сильнішими виявилися «мушкетери», яким вдалося реалізувати всі п'ять ударів.

У такий спосіб французам вдалося «помститися» команді Роналду за прикру поразку у фіналі Євро-2016.

Однак найбільший резонанс викликаний не стільки через такий от блідий вихід Франції до півфіналу Євро-2024, скільки через те, що досі команда Дідьє Дешама не може на цьому турнірі забити з гри. Один гол із пенальті та ще два автоголи у виконанні суперників - от і все, чим може похвалитися блискуча атака чинних віце-чемпіонів світу.

Кіліан Мбаппе, якому до початку турніру майже одноголосно віддавали лаври і найкращого бомбардира, і найкращого гравця, відверто не вражає. І не тільки через те, що у стартовій грі проти Австрії він отримав прикре ушкодження - перелом носа. Швидше за все, новоспечений футболіст «Реала» банально перегорів.

Та й функціональна форма Мбаппе викликає побоювання: у чвертьфіналі проти Португалії форвард попросив заміну.

До речі, був замінений до серії пенальті й ще один провідний гравець атаки Франції - Грізманн.

Водночас слід зазначити, що кадрових проблем напередодні півфіналу Дешам, на відміну від його візаві, не має.

Дідьє Дешам, головний тренер збірної Франції:

- Проти Португалії був дуже напружений, завзятий матч. Підсумок міг бути будь-яким, навіть якщо наприкінці додаткового часу ми мали менше володіння м'ячем. Була й утома. Усе вирішують дрібні деталі, але я радий за команду. Хлопці виклалися на повну і спрямували результат на нашу користь. Ми у півфіналі, але це те, що не варто приймати як належне, навіть якщо останнім часом ми до цього звикли. Я вже тішився тим, що ми у чвертьфіналі. Тепер ми йдемо за перемогою.

Історія протистоянь

Суперники часто зустрічалися між собою. Майбутній поєдинок стане для них 37 очним протистоянням. Поки що перевага на боці «Фурії». У її активі - 16 перемог проти 13 перемог «Ле бльо». Ще сім зустрічей завершилися внічию. Різниця м'ячів на користь «червоних» ще більш вражаюча: 64-39.

Проте, якщо говорити про офіційні зустрічі, то в даному контексті перевага на боці французів. Команди п'ять разів перетиналися на великих турнірах: чотири рази на Євро, ще раз на ЧС. Одного разу вони зустрілися у фіналі чемпіонату Європи - вже далекого 1984 року. Тоді впевнену перемогу 2:0 здобули «мушкетери», яких вів знаменитий Мішель Платіні.


Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: прохід Іспанії (коефіцієнт 1,79). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч! Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!

Прогноз

Якщо виходити з рівня гри, продемонстрованого суперниками до очної битви, то безперечним фаворитом бачиться збірна Іспанії. «Фурія» грає у яскравий, інтенсивний та результативний футбол. А ось Франція - навпаки: ніби вичавлює з себе цей футбол по краплі.

Було б дуже справедливо і правильно, якби у підсумку перемогла команда де ла Фуенте. Проте футбол несправедливий. Як і все наше життя. Команда у Дешама - досвідченіша, зріліша, вправніша. До того ж їй вдалося підійти до півфіналу у всеозброєнні, тоді як «червоні» втратили відразу трьох гравців основи.

Враховуючи все вищевикладене, ризикнемо припустити, що у фінал пройде (або проповзе) саме Франція. За рахунок перемоги із мінімальним рахунком.

Орієнтовні склади:

Іспанія: Сімон, Навас, Начо, Ляпорт, Кукурелья, Родрі, Руїс, Ольмо, Ямаль, Вільямс, Мората

Франція: Меньян, Кюнде, Упамекано, Саліба, Т. Ернандес, Тчуамені, Канте, Камавінга, Грізманн, Тюрам, Мбаппе.

9 липня, вівторок

Іспанія - Франція
Мюнхен. «Альянц-Арена». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Славко Вінчич (Словенія)
ІСПАНІЯ - ФРАНЦІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 0:1
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 17:21 7

Українки не зуміли виграти свої битви

Коментарі