Жіноча збірна України U-20 вийшла у другий етап Євробаскету

Дві перемоги поспіль гарантували команді дострокову перемогу на першому груповому етапі

Жіноча збірна України U-20 вийшла у другий етап Євробаскету. Дві перемоги поспіль гарантували команді дострокову перемогу на першому груповому етапі (проти Болгарії та Ісландії)

Через те, сьогоднішня гра з Австрією не матиме турнірного значення, оскільки збірна України матиме перевагу в очних зустрічах над збірною, що займе друге місце в групі.

Група В:
Україна 2-0 (+42)
Ісландія 1-1 (+5)
Болгарія 1-1 (-4)
Австрія 0-2 (-43)

Це перший з 2018 року та другий взагалі в Дивізіоні В вихід України до топ-8 молодіжного жіночого чемпіонату Європи.

На другому етапі 8 збірних будуть розділені на дві групи і проведуть ще по дві гри з врахуванням результату очних матчів між учасниками однієї групи першого етапу.

Враховуючи, що друге місце в групі займе або Ісландія, або Болгарія, то Україна другий груповий етап розпочне з показника перемог/поразок 1-0.

З групи А, з якою з'єднається наша група В, також відомі учасники другого етапу - Ірландія та Чехія. Обидві збірні виграли по два стартові матчі і сьогодні, 8 липня, в очному матчі між собою визначать переможця групи (початок гри о 13:00).

Матчі другого групового етапу відбудуться 10-11 липня (завтра, 9 липня - вихідний на Євробаскеті). Україна спершу зіграє з другою командою групи А, а на наступний день зустрінуться переможці груп.

До півфіналу вийдуть дві кращі команди другого групового етапу. Три з чотирьох півфіналістів отримають право в наступному році зіграти у Дивізіоні А.

Олексій Тіньков Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 24 вересня 2024, 14:38 0

Віталій Потапенко працюватиме в «Детройті»